Идентифицираха още двама от атентаторите в Париж (обновена)

OFFNews 16 ноември 2015 в 12:50 3655 0

Снимка AP

Френската полиция е идентифицирала още двама предполагаеми извършители на самоубийствените атентати в Париж. Това съобщи прокурорът на Париж.

Пръстовите отпечатъци на единия от нападателите, взривили се край стадион „Стад дьо Франс“, съвпадат с отпечатъците на мъж със сирийски паспорт на името на Ахмад ал Мохамад, на 25 години, роден в Идлиб. Неговите отпечатъци са взети в Гърция през октомври.

Автентичността на сирийския паспорт все още не е установена, подчертаха от прокуратурата.

Вторият атентатор е идентифициран като 28-годишния Сами Амимур, французин от парижкото предградие Дранси. Той е участвал в нападението в зала „Батаклан“, след което се е взривил.

Амимур е бил известен на полицията заради връзките си с терористи, като през 2013 г. срещу него е издадена международна заповед за арест.

По-рано френските власти обявиха, че сред предполагаемите извършители на атентата в Париж са трима братя французи. Първият е умрял при нападението на булевард "Волтер", вторият е задържан, а третият все още се издирва.

Полицията разпространи снимката и името му - Салех Абдеслам. 

Полицията идентифицира и един от самовзривилите се край стадион "Стад де Франс". По думите им той е 20-годишният Билал Хадфи, френски гражданин, за когото се предполага, че се е сражавал в Сирия, в редиците на "Ислямска държава", след което се е завърнал във Франция.

По-рано беше обявено и името на предполагаемия организатор на атентата в Париж - белгиецът Абделхамид Абаауд, с когото атентаторите се свързвали. 

Петимата идентифицирани извършители на атентата в Париж и издирваният Абдеслам имат връзка със Сирия, съобщи френската телевизия BFMTV.

По данни на медията Салах Абдеслам, Сами Амимур, Ибрахим Абдеслам, Билал Хадфи и Омар Исмаил Мостефаи са пътували до Сирия между 2013 и 2015 г. Вече стана ясно, че разпознатият като Ахмед Алмухамед е със сирийски паспорт, чиято автентичност се проверява. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!