Борисов: Пътувах с патериците за среща с Биби Нетаняху

OFFNews 09 декември 2013 в 16:28 3715 7

Срещата на Бенямин Нетаняху с Борисов
Срещата на Бенямин Нетаняху с Борисов

 

Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец. За радост и тук срещнах огромно разбиране от негова страна за придвижването ми, защото се оказа, че и той е бил в подобно физическо състояние и три месеца е изпълнявал така длъжността си, след като е скъсал ахилес при игра на футбол.

Това съобщи в личния си Facebook профил бившият премиер Бойко Борисов.

Много държа на тези контакти, защото още преди да станем премиери с Нетаняху бяхме добри приятели и за радост такива останахме и до ден-днешен. България винаги се е гордяла с направеното в исторически план за българските евреи, а Нетаняху не пропуска да отбележи това. Нашите заседания на съвместните кабинети дадоха голям тласък на българо-израелските отношения, защото в тази сфера трябва да има пълна приемственост и да продължи да се работи в името на сигурността на хората, както и в сферата на инвестициите, селското стопанство и др., отбелязва лидерът на ГЕРБ.

С човек като Нетаняху винаги е приятно да направиш прочит на събитията в света, да се информираш, да дебатираш, защото той безспорно е един от лидерите, определящи световната политика. Съжалявам, че заради некомпетентната си вътрешна политика и неадекватните действия на правителството на Тройната коалиция България е поставена в такава световна изолация. Няма нищо по-важно от това премиерът на една държава да има и служебни, и лични контакти със своите колеги и лидери в света, пише в заключение Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови