Борисов отказа на Станишев

OFFNews 08 март 2014 в 20:40 16124 25

Бойко Борисов отхвърли предложението на Сергей Станишев за открит европейски дебат помежду им с мотива, че "няма неутрален арбитър".

Вчера пред БНТ лидерът на социалистите заяви, че както в Европейския съюз има две политически сили - ПЕС и ЕНП, така и в България се очертава сблъсък между БСП и ГЕРБ.

„Искам да поканя лидера на ГЕРБ да направим европейски дебат за бъдещето на България и за бъдещето ни в Европа”, заяви Станишев.

Отговорът на Борисов обаче бе: "От 45-ия конгрес съм спрял да се интересувам какво мислят социалистите и какво мисли Станишев и дори не съм чул за това, така че не бих си раздвоявал времето и вниманието какво говори той по простата причина, че с него да се води дебат е безсмислено".

"За да има дебат с него, трябва да има човек неутрален с документи, който да изважда и да слага на масата. Когато каже: „Ние ще строим някой светъл, комунистически ден „Белене”, трябва да има човек, който да извади договора от 2006 г., да извади какво е говорил по време на предизборната кампания и една година по-късно това, което се е случило, в противен случай да си политиканстваме с него и да си приказваме и да се надвикваме не виждам никакъв смисъл, с него трябва да се говори само с арбитър, за съжаление сега няма кой да играе тази роля”, каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!