Борисов: Ние сме дърти вампири, но ваксинацията на деца трябваше да изчака

OFFNews 21 декември 2021 в 18:15 11179 2

Не трябва да се бърза с ваксинацията за децата на възраст от 5 до 11 години. Ние сме дърти вампири - и да стане нещо с нас, не е от значение. Но за дечицата трябва да сме на 100% сигурни, че няма да получат увреждания. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео, излъчвано на живо във фейсбук профила му.

Той на няколко пъти обяви, че ще нарече канала си Свободна Европа, защото само тук имал възможност да говори свободно.

Според него мораториумът върху цените на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина.

Борисов посочи, че се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или държавата трябва да плаща, или че ще се стигне до съд.

"Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти. Но отказахме, защото това е само отлагане на проблема. Цялата власт е тяхна, и за хубаво и за лошо, носят цялата отговорност", каза бившият премиер на среща с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ в централата на партията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и мерките, които се прилагат в пандемията от коронавирус.

"Зеленият сертификат работи в демократичния свят, но Кацаров (б.р. - здравният министър от служебното правителство Стойчо Кацаров) го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни", добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов леко смъмри водача на герберския комсомол Георг Георгиев, който преди два дни отиде да търси сметка от премиера Кирил Петков дали ходи пеша, както бе обявил и ползва ли охрана от НСО.

"Как премиер ще ходи пеша? Той и Радев веднъж се качи на колело да го снимат. И аз съм правил такива глупости", каза Борисов и развесели следовниците си в залата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови