Борисов: Незабавно да се затворят границите, няма интеграция

Ивайло Анев Последна промяна на 13 януари 2016 в 12:13 20748 26

Бойко Борисов в Парламента

Дъблинският регламент не работи. Моята позиция винаги е била категорична - трябва да се затворят границите, за да се спре бежанският поток.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния блиц контрол в парламента.

"Тези хора, които бягат от смъртта - за тях да. Но другите трябва да бъдат връщани по родните им места", категоричен беше Борисов. Според него няма как квотното разпределение на бежанците да проработи.

По думите му в Европа няма позиция, която да ни каже "как ще стане".

"Различни държави градят своя интерес. Наскоро стана ясно, че над 400 евро на човек струват бежанците", добави премиерът, като обясни, че събитията в последните месеци показват, че голяма част от мигрантите няма как да бъдат интегрирани.

Премиерът посочи, че напоследък по границата се задържат основно афганистански граждани, които трудно се интегрират - заради условията, при които са израсли.

Много трудно е да интегрираш такъв човек, в една демокрация, където правата на човека и отношението към жените е съвсем различно от тяхното възпитание, мотивира се Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2016 в 01:49

Аха, "...напоследък по границата се задържат основно афганистански граждани...".

Значи съвсем НЕ БИЛИ СИРИЙЦИ, бягащи от кръволока Асад, а афганистанци, спасяващи се от ДЕМОНОКРАТИЗИРАНЕТО на ФАЩ и педероатлантическите агресори в Афганистан.

Омерзен съм.

14.01 2016 в 00:13

В България стана като в дивия запад ... престъпници и боклуци се чувстват безнаказани и трепят хора за квото им скипне. МВР-то разкрива малка част от престъпленията, а Румито дава пресконференция и говори пълни глупости. Съд и прокуратурата са напълно компрометирани и неадекватни, но няма нужда от съдебна реформа.
И на целия този фон баце спира да говори за стабилност и започва да говори за бежанците. Целта е простия български народ да се разсее от тежката действителност в държавата породена от некадърното престъпно-олигархично управление на Баце & co, и да си насочи вниманието към проблема с бежанците, който е външен за България.

13.01 2016 в 22:13

Защо не вярвам в добронамереността на Боко?

13.01 2016 в 22:12

Жалко нищожество.ти отвори границите храниш чужденците и убиваш българите.но те си го заслужават защото разрешават на един ПОЛУНОРМАЛЕН да се гаври с живота им.

13.01 2016 в 20:47

Ебаси менкаджията е тая нашата тиквичка

13.01 2016 в 20:39

off от коментар No5, Не си прав. Щом "издадеш" документ на "човек" който няма други документи, поемаш ангажимент. Все пак Германия трябва да "върне" нежеланите (И ТО ЛЕГИТИМНО/ЗАКОННО), тоест ТУК. мИрси съм от таквази либоф.
Колкото до боко: ВЕЧЕ Е КЪСНО да казва каква е неговата позиция,трябваше да действа вместо да се снишава. И у моментО трЕбът действиА (АЗ ЛИ ДА ИЗДАМ ЗАПОВЕД ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА НАРУШИТЕЛИТЕ)?!?!?! АЗ ли да одим да строИм огради и да охранявам границата??? Като КАК? Незаконно по собствена инициатива с гол тумбак без пищови лИ?

13.01 2016 в 19:18

Електорате мой, прост и ненагледен.

Само преди месеци Борисов каза, че тия хора бягали от ятаган.

Всеки ден през България минават хиляди, потокът не спря, въпреки зимата.

Вие чувате само за тези, чийто бус е катастрофирал или като групата от Бургас вчера, която беше изоставена от трафиканта си. А в нея имаше деца наистина.

Борисов днес каза, че тия бежанци, чийто живот е застрашен, ще бъдат все пак добре дошли.

А как ще направим разликата - никой не знае, знае се само, че премиерът ни има за идиоти.

Борисов е лошото коте на Меркел - когато тя каже - ЕЛАТЕ ВСИЧКИ!, той мърка, че тия хора бягали от ятаган.

Когато тя каже, че ще ги връща (стига животът им да не е застрашен), той веднага фучи, че ще почне да връща бежанци (но ще пази живота им).

Когато Меркел затвори границата, Борисов си отваря устата и веднага гледа строго - ще затворим и ние границата, Дъблин не работи.

Дъблин не работи от две години, но нейсе.

По-малко самостоятелна политика и повече тепегьозлък и бабаитлък никога не сме имали.

Границата е разрушена. Отворена. Скъсана, смачкана. Никой не я охранява, само шепа турски граничари. Има ограда като показен магазин, колкото за неговия приятел Дейвид - от тоя баир, до тоя баир.

Границата е такава, каквато я снимах. Отворена порта, направена от бодлива тел през социализма.

Докато другите затвориха границата и построиха наистина огради - ние си играхме на бабаитлък.

А пролетта идва.

При затворена Хърватска граница един милион остават у нас.

Има да звъниш на Ердоган, електорате мой - моля те, бай султан, взе три милиарда евро - спри ги ти, ние няма с какво.

Пратете жените ни на границата, те ще спрат нашествието за малко - колкото да откраднете още един чувал пари и да бягате.

Халал да са ви и лъжите, и парите.

Границата зее. А пролетта идва.

Кой ще затвори границата, Бойко ли?

Щеше да е смешно, ако не умирахме.

Мартин КАРБОВСКИ

13.01 2016 в 18:50

№09 слава богу правителството ни не е филиал на БХК.

БХК може да си бълнуват как невинни сирийски женици прииждат на границата прегърнали пухкави сирийски бебоци... ама реалноста е, че на границата идват 99% арабски момчета между 20 и 30 години и е супер супер трудно да рабереш кои от тия младежи искат да си пробват късмета и да докарат фамилията да живеят тук по-добре и кои са бойци на ИД, кои са терористи, кои са ислямиски преодаватели и т.н.

Та точно за това по цял свят от много време бежанците и мигрантите се приемат в лагери. От лагера се излиза след адекватно проучване на случая и ако не отговаряш на критерии си заминаваш.

Така третираха и българите в западна Европа през 80-те години. Държаха ги в хубави чисти лагери, даваха им дрехи, пари и т.н. докато ги разберат какви са......

Дали лагерите да са отворен или затворен тип.... предвид опасноста от тероризъм мисля, че е ясно - затворен тип. Ако искат да направят и отворен тип за имигранти които им излгеждат безопасни примерно от Молдова или Македония хубаво, ама аз такива имигранти не знам да има много към момента или пък да са и нужни лагери

13.01 2016 в 17:32

а кога да се снишим ?
веднага ли ?

13.01 2016 в 16:41

Малко ли цигански гета имаме в България, там са перфектни условията за интерграция на афганистанци:)