Борисов не вижда смисъл в "упражнението" да дава властта отново на опозицията

OFFNews 16 август 2018 в 13:13 1743 0

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и силни.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов в Търговище, цитиран от правителствената пресслужба. Борисов инспектира ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев". Обектът се изпълнява по финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж" проект за обновяване на образователна инфраструктура.

Борисов изтъкнал, че в момента се работи по училища, които не са ремонтирани откакто са построени, строят се и детски градини. „Усещам голям подем в хората, които виждат, че се полагат големи усилия по тези теми", добавил Борисов.

Той отбелязал също и подкрепата, която държавата е осигурила за ремонта на тренировъчния спортен комплекс в Търговище. За нея били отпуснати целево 850 000 лева. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.

Попитан от медиите кое е предизвикателството пред правителството в момента, премиерът отбеляза:

„Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак".

Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни.

„Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим", каза в заключение министър-председателят, цитиран от правителствения пресцентър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови