Борисов: Когато имаме пари, ще купим изтребители

Според премиера това няма да се случи през тази година

Ивайло Анев Последна промяна на 27 април 2015 в 14:44 2940 6

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Министър-председателят Бойко Борисов

Kогато имаме пари, тогава ще купим изтребители, заяви министър-председателят Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, на който беше обсъдена ситуацията с българската армия.

По думите на премиера за 2015 г. няма да има възможност да се купят нови самолети за бойната авиация. Той е категоричен, че е информирал всички партньори за това.

"Първо пенсиите, инфраструктурата, образованието. За 2016 г. с парите, които са доста повече, събирани от НАП и Митници и всички мерки, които сме взели за борбата с корупцията и контрабандата ще осъществим и тази реформа в армията", каза още Борисов.

На въпрос дали така не се нарушава обещанието на Плевнелиев в Уелс /септември 2014 г./ да се стигне до 2% от БВП за отбрана в по-кратък срок, Борисов каза, че не го нарушава. "Който е обещал, трябва да ми каже - вземи от образование, здравеопазване, инфраструктура или от къде..?"

Той беше категоричен, че държавата ще направи всичко, за да могат нашите военни да имат достойно положение. За премиера остават приоритет пенсионната и здравната реформа, както и строителството на инфраструктурата. 

Борисов подчерта, че управляващите не са виновни, че години наред са били купувани фрегати без въоръжение.

„Все едно са купували риболовни траулери или вертолети, които нямат никакво въоръжение. Сега всичко да се изсипе в най-голямата криза на нашата глава. Никой не ги караше да събарят КТБ и да даваме 3.5 млрд. сега. Тази година толкова", повтори министър-председателят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2015 в 22:31

'Що се карате- комунето Б.Б цвета си смени( на светло син), но нрава - никога . Безродник и българомразец- него не го интересува сигурността на държавата, хвърля ни прах в очите с пари за образование, здравеопазване...Заедно ни откраднахте 4-те милиарда,бе крадци долни. А пари за отбрана няма. От други ден няма да има и 1 самолет да пази границите ни. Гнус и продажност. големият зор е да изгоните с аверчето
Гоце, и военния и външния министър, че защитават българските интереси, а не на любимата ви русссия.

27.04 2015 в 18:02

@Todor Знаеш ли, че топ ИТ специалистите, комп аниматори, математици и мн други в света са Българи? Особено на ИТ специалистите и тези които се занимават с комп технологии заплатата им почва от 4 цифрена сума в евро НА МЕСЕЦ! Как очакваш тези хора да се върнат в България да ти сменят памперсите на минимална заплата? Защото обикновено това се случва, хора с 2 висши работят като чистачи/ки. Какво ти оценяване, какви упита? България в момента има нужда от реформи и модернизация, а от НЕ ВИСОКИ ПЕНСИИ и тези които имат уменията за това, бягат навън!

27.04 2015 в 16:39

Ти случайно да не си "студент" в Югозападналия или Нов булгаристански? Или Варненски свободен? А може би в бургаския?

децки
в предвид
КАКВОТО СТЕ СИ НАДРОБИЛИ ТАКОВА ЩЕ СЪРБАТЕ!
Скоро и аз се махам от тая дупка, няма да ви сърбам попарата.Кажи къде си "студент" да НАПРАВИМ РЕКЛАМА ЕДИН ПЪТ НА учебното заведение!

:)))

27.04 2015 в 16:14

До 03 Ами до сега гласувахте само за боклуци. Какво очакваш ти? Идва някой размахва магическата пръчка и ХОП, всичко връзва и цъфти за една година! Ей еййй хич ви няма! А сметките на орешарски още не сме почна да изплащаме същинската част, абе до 2020 само версии се очертават. Който и да дойде на власт, борча си е борч и трябва да се плаща. Не гласувате, всички били крадци/еднакви, нямало смисъл..... и ето ти ДПС-та,комунисти, глигани и цигани в парламента! Ти ми кажи как в една държава 2 милиона работещи ще издържат 2.5 милиона (скоро 3) пенсионери, 2 милиона цигани на помощи и децки, после следва армия, полиция, държавна администрация и тн. Имай в предвид че от държавата продължава да изтичат "умове" и то млади все от 20-35 годишна възраст. КАКВОТО СТЕ СИ НАДРОБИЛИ ТАКОВА ЩЕ СЪРБАТЕ! Скоро и аз се махам от тая дупка, няма да ви сърбам попарата.

27.04 2015 в 15:00

Нашите обучени летци, летяли досега на руски самолети предлагам да ги пратим в Украйна по програма за поддържане и повишаване на квалификацията! Половината от техните и без това избягаха в Русия...

27.04 2015 в 14:59

татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път!