Борисов към пожарникарите: Гасих с брезентова мушама и после се мажех целия с дефламол

OFFNews 16 септември 2017 в 15:30 14590 2

Днес премиерът Бойко Борисов е в Девин, където първо откри реконструирания топлопровод от Беденски бани до Девин, а после и саниран блок. По време на откриването Бойко Борисов изброявайки какво е направено в Девин и как само от началото на тази година ГЕРБ са повишили доходите с 11%, той започна да коментира протеста на пожарникарите. От хокане до спомени - ето какво каза премиерът за своята минала професия и за състоянието на пожарната:

"Ако се върнете в годините назад да кажете кога са давани пари за учители, за образование, за инфраструктура. Мога да ви напомня учителската стачка, но днес е ден, в който няма да се заяждам... Оплакват се от пожарната, че вратите се отваряли ръчно. Моите уважения към пожарникарите, уважавам ги, но 5 години съм гасил пожари само с бризентова машума и пластмасова каска. Сега дадохме 300 милиона за пожарната, какви коли имат, ние сме карали зилове  - кажете мерси поне за колите". 

След това пред журналисти Борисов продължи темата и спомените си: "Много е лесно да намериш една пожарна и да покажеш, че вратите се отварят ръчно. Сложете ги правителство по правителство - колко пари целево са давани - Смолян, Мадан... И пожарната сме санирали в Девин, много нови пожарни са направени. Искаме на всички да вдигнем заплатите. Следващата година ще преглеждаме бюджета и ще търсим възможност. 

Аз съм гасил повече пожари от всички, с тях много много да споря. 

По време на социализма имаше гумени ботуши, като тези на градинарите, дето 12 пъти ме е пробождал пирон и една брезентова шапка.

Още си пазя мушата.

Каската ми беше пластмасова.

А лекарството дефламол - след пожар сваляш брезентовите мушами и се мажеш целия с дефламол. Сега карат най-добрите коли - сменихме ги за 300 милиона. Ако ги закарам на един зил, половината няма да могат да подадат вода. В пъти се е повишило и заплащането и качеството. Сега само мрънкат - тогава никой не е мрънкал...

Имаме и лекари, и медицински сестри, и учители. Всички искат. Като дойдем на власт, всички започват да искат". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8167

1

mimitooooo

17.09 2017 в 00:39

Офффф, по-голямо мрънкало от теб няма, бе! Особено като почнеш да нареждаш като свекърва! Писна ми да се оплаква от целия свят, как всички са срещу него! Умствен инвалид!
 
X

Подкастът на OFFNews