Борисов иска 1,6 млрд. повече от митниците, за да не смени Танов

Последна промяна на 26 април 2015 в 16:00 1413 3

Снимка БГНЕС

Ваньо Танов

Директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов няма да бъде сменен, ако тази година събирането на приходите се увеличи с 1,6 млрд. лева.

Стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на откриването на пречиствателна станция в Свиленград.

"Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1,5 млрд. лева за година могат да бъдат спокойни. Говоря за повече", каза още министър-председателят.

За сравнение приходите на митниците за 2012 г. са били около 7,9 млрд. лева, а за 2013 г.- над 8 млрд. 

Борисов добави, че ще бъдат въведени строги мерки в граничните и митническите служби, за да бъде стабилизирана работата им.

"Това, което ще направим, е да стегнем митниците. Моите уважения към митничарите и граничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около милиард и пет-шестотин милиона трябва да съберем повече", обясни премиерът.

Борисов каза още, че в момента е изключително важно да се доизгради оградата по българо-турската граница.

"Сега огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви, но това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас, така че с всички съм разговарял. "Фронтекс" особено го засилваме. Но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да се ударят каналджиите тежко", каза Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2015 в 07:13

защо ли си мисля, че може и с облози да почнем управлението на държавицата ни?...както е тръгнало, очаквам Бойкото да каже:
"Ха на бас, че ще увеличим еди какво си..."
не ли?

26.04 2015 в 18:42

танов ще си откупува поста ?!?!?

26.04 2015 в 16:17

Не може да се оспори прагматичността на кадровата му политика. Митниците - те трябва да се асоциират с приходи за хазната, с не безкрайно чакане на лукваи физиономии по ГКПП и скандалния им стандарт на живот