Борисов хвали българските служби заради самолета с пияния поляк

OFFNews 19 ноември 2015 в 17:17 3030 5

Премиерът Бойко Борисов смята, че случаят с пияния поляк, заради когото самолет кацна извънредно на летище „Бургас“ със сигнал за бомба, е показал как "много успешно си пазим границите".

Борисов публикува статус във Facebook, в който хвали българските служби за реакцията и заявява, че за мигрантите е "все по-ясно, че България е държава, през която не могат да минават безнаказано". 

Припомняме, че рано сутринта самолет, пътуващ от Полша за Египет, кацна аварийно в Бургас заради сигнал за бомба на борда.

След проверка се оказа, че всичко това се е случило заради пиян пасажер - 67-годишен поляк, който подал фалшивия сигнал.

Ето какво точно написа Борисов в социалната мрежа:

"България показва, че много успешно си пази границите. Видя се при един абсолютно фалшив сигнал как се задействаха нашите служби в Бургас. За преминаващите нелегално границите ни е все по-ясно, че България е държава, през която не могат да минават безнаказано. Полагат се огромни усилия от службите за сигурност, от „Гранична полиция” и от подразделенията на армията, които подпомагат тези дейности. Винаги съм декларирал, че сме страна, която не воюва и която настоява по дипломатически път да се решават проблемите, защото когато някой праща самолети и ракети, не може да очаква мир от отсрещната страна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews