Цветанов: Реформаторите нямат идентичност, търсят я с конфронтация

OFFNews 16 август 2014 в 10:49 5344 31

Цветан Цветанов

ГЕРБ не е казал никога една лоша дума срещу Реформаторския блок. Реформаторите все още нямат идентичност и я търсят в конфронтация с нас, като си мислят, че така ще привлекат определен брой избиратели.

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако ГЕРБ няма 121 депутати в новия парламент, ще върне мандата и ще остави възможност на Реформаторския блок да се коалира с БСП. Те или ще станат нормална партия, или ще слушат драгалевския си вожд, посочи Борисов.

„Трябваше да има една реакция на нашия председател, която да бъде адекватна на поведението на реформаторите през последните няколко месеца“, категоричен е Цветанов.

Въпреки това според него Реформаторският блок остава единственият възможен партньор на ГЕРБ в бъдещия парламент.

Те обаче трябва да спрат да поставят условия. Бойко Борисов не трябвало да бъде премиер. Нека оставим хората да определят коя ще е най-голямата парламентарна партия. Аз съм убеден, че това ще бъде ГЕРБ, подчерта Цветанов.

Партиите в дясно трябва да се обединим. Има няколко национални проблема, които не търпят отлагане. ГЕРБ не са виновни, че липсва разговор в дясното. С тежките си обвинения реформаторите няма да увеличат избирателите си. Напротив, ще загубят избиратели, а ГЕРБ ще спечелят от това. Причината е, че ГЕРБ стои и държи на реалните политики, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!