Борисов: Факт е, че при Тройните коалиции спират фондовете

OFFNews 19 ноември 2013 в 12:13 5241 28

Бойко Борисов. Кадър: Нова
Бойко Борисов. Кадър: Нова

 

Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички фондове на Европейския съюз. Когато ГЕРБ управляваше, нямаше нито едно спряно евро.

Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция “Фокус”.

По думите на експремиера абсолютно логично е сега европарите да бъдат спрени отново, защото управляващите "нищо не са научили, а точно обратното".

"Всякакви опити да лъжат и да мажат, и да се опитват да се прикриват зад ГЕРБ - няма да им мине номерът", каза Борисов. 

По думите му - безспорен е фактът, че при Тройните коалиции, спират фондовете. "Безспорен е фактът, че при управлението на ГЕРБ възстановихме, и работеха, абсолютно всички фондове. Благодарение на тях, направихме толкова много неща. За да освободим пари от бюджета да правим училища и детски градини, ние използвахме парите от Брюксел, за да правим инфраструктура. Така че - желая ви по-бързо да си отидат", каза Бойко Борисов. 

Заради системното недоверие от страна на Еврокомисията към работата на шефа на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова най-вероятно тя ще бъде отстранена от поста си.

От Брюксел са изпратени три писма през последните две години за пропуски в работата на директорката. Първото е до министрите Томислав Дончев и Тотю Младенов, второто е до вицепремиера Зинаида Златанова, а третото е изпратено тези дни лично до премиера Пламен Орешарски. В него има предупреждение, че ако не бъде направена кадрова промяна, може да се стигне до преразглеждане на финансирането от Европейския социален фонд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!