Борисов: ЕС ще реже проекти, кметовете да събират пари

OFFNews 30 ноември 2015 в 13:59 6648 12

ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Всички кметове да си събират местните данъци, стига са се правили на добри. 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“. Министър-председателят призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на реализацията на различните проекти, финансиране от европейски средства.
„Ние сме едно с вас. Парите са на данъкоплатците, независимо дали са в бюджета на общините или на държавата. Хората са ни избрали да ги управляваме. Изборите отминаха, затова не искам пред мен да се говори за партии“, заяви министър-председателят на събралите се кметове, цитиран от Фокус. „Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички“, заяви той. 

„Позитивното е, че сме стабилни. Стоим добре навън. Имаме възможност да работим всички. Административният ни капацитет е добър. Имаме повече приходи, сиреч ще ви дадем възможност да похарчите за правилни неща и ще ви помогнем да си платите дълговете, но трябва да докажете, че е правилно, че не е допусната грешка умишлено“, допълни той. 

Местните данъци и такси са инструмент, с който общините могат да управляват бюджетите си. Когато създаваш лукс и удобства, те се плащат. Трябва да престанете с популизма. Той е много хубав, но в края на краищата ние имаме огромни задължения да плащаме за новите предизикателства като отбраната и изграждането на нови съоръжениея и т.н. Искам много сериозно да си мислите и преди да дойдете при мен за пари, ще искам всеки от Вас да каже колко е събрал от местни данъци и такси и какви мерки е предприел. Няма да пожаля никой, ако не си е свършил работата. По стотици милиони лева отиват, заради недобре свършена работа. Навсякъде всичко се плаща. Няма значение кой кмет от коя партия е. Трябва абсолютна мобилизация от държава и общини да си съберем данъците“, отсече Борисов. 

За протестите за винетките

За триста километра нови магистрали, поскъпването е 8 лева на месец, заяви премиерът по повод протестите за поскъпването на винетките. "Поршета на протест, ами то само докато го запазиш и ето ти 12 лева изхарчени", заяви Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!