Quantcast

Томислав Дончев: 3 млрд. евро за Турция, но не от еврофондовете

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2015 в 09:54 2161 5

Снимка БГНЕС - архив

Турция е по-отговорна от някои държави членки на Европейския съюз по отношние на бежанците. 

Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод решението ЕС да отпусне 3 млрд. евро на Турция за имигрантите, за които държавата се грижи. Все още няма решение откъде ще дойдат тези 3 млрд. евро, позицията на България, че не трябва да бъдат намалявани средствата за оперативни програми, уточни вицепремиерът по бТВ. 

На въпроса дали икономически санкции на Русия срещу Турция ще донесат ползи за България, Дончев напомни, че има контрасанкции на Русия за държавите от ЕС и от тях пострадаха много български производители. По думите му страната ни е не е пряко застрашено от конфликта между Русия и Турция, но не бива и да се внася изкуствено спокойствие. 

Относно жп линията по пътя на коприната, която Китай иска да строи и която минава и през България, Дончев обяви, че това е възможен проект, но няма да стане за 1-2 години. Нов блок на АЕЦ "Козлодуй" китайците биха построили, ако е икономически изгодно за тях. Нашата държава няма да поема ангажимент към такъв проект, уточни Дончев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2015 в 23:41

Турция е част от виновниците за бежанската криза , първо защото тя е една от силите които са силно заинтересувани от свалянето на Асад , искат си газопровода от Катар , Турция ще направи всичко възможно основното количество газ за Европа да е под неин контрол . Заиграваха се с руснаците за южен поток , но решиха , че другия вариант е по изгоден , като ако успеят да свалят Асад , ще може на бързо да си реши проблема и със кюрдите .
Второто нещо в което са виновни е , че съзнателно пропускат огромни тълпи с бежанци , без да координират действията си със съседните държави . Видяхме ги в лодките за Гърция , лодките са военни , имат си жилетки против удавяне , пояси , от къде са ги взели , да не би да си ги носят от Сирия ? Всички ислямисти французи и белгийци дето отидоха побиха се и се прибраха в Европа минават от там , и през България . Определено не Каменица и Астика са причината да не сме в списъка на ИДИЛ . Те от тук си минават безпрепятствено , не им се иска да ни мине през ума да затягаме мерките .
Турците си изиграха много добре картите , успяха да натиснат Европа до стената , финансираха и координираха цялата паника с бежанците , изпросиха си 3 милиарда , и накрая цирка със сваления самолет внесе допълнително напрежение с което да се оправдае по-скорошното им присъединяване към ЕС . А това случи ли се , това е края на този съюз .....

30.11 2015 в 13:56

Турция да си членува в Азиатска лига...Тук е Европа

30.11 2015 в 13:04

Разбира се , че не от еврофондовете. Те са само за Томислав Дончев и Габрово.

30.11 2015 в 11:42

№02 Блестящата Ви реторика, не дава вид да сте по интелигентен от кой да е министър. Да не дискутирам по-подробно и принципа "всички са маскари" присъщ на най-неграмотната част от населението, към която вероятно принадлежите.

30.11 2015 в 10:16

глад.