Борисов: Дойде ли БСП на власт, всички еврофондове спират

OFFNews 21 юни 2018 в 18:48 6406 7

Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли, Овча купел и навсякъде. Дойде ли БСП на власт, всички еврофондове спират, всеки път. А сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Пловдивския икономически форум.

Кредитните агенции дават изключително добра перспектива на България. Плоският данък е 10%, ДДС е 20%, което е идеално за инвеститорите. Това ще продължи, докато управляваме. Безработицата в страната е под 6%, каза Борисов.

По думите на премиера добрите резултати не се постигат лесно - особено на фона на политически популизъм и у нас, и по света, визирайки митата върху алуминия и стоманата, които САЩ наложиха към ЕС.

С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа? - попита министър-председателят.

Той е категоричен, че спираме на 100 процента мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа, коментира Борисов.

На Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб. България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете, каза Борисов.

Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум - Атина и от Центъра за либерални стратегии - София. Форумът разглежда предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

21.06 2018 в 22:01

Батка, когато Т.Ж., и неговото обкръжение Т.Б. умряха - животът свърши ли? Или просто ги смениха Б.Б. и как беше оная джапанка от съблекалните. Вицето.
Да, цвинокио.
И?

25665

1

Victimized

21.06 2018 в 19:36

fearmonger