Официално: Дебатите по вота на недоверие ще са във вторник

OFFNews 21 юни 2018 в 10:33 2264 0

Дебатите по втория вот на недоверие срещу третото правителство на премиера Бойко Борисов ще се проведат на извънредно заседание във вторник другата седмица.

Това предложение направи днес председателят на парламента Цвета Караянчева, а след това депутатите го гласуваха със 170 гласа за и 4 въздържал се.

Извънредното заседание ще започне в 13:00 часа на 26 юни. Гласуването пък ще бъде в петък - 29 юни. За това, че ще има извънредно заседание заради вота на недоверие се разбра още вчера. Днес дните за обсъжданията и гласуванията бяха официално приети.

Темата на вота, който беше внесен вчера от БСП, е провал на правителството в областта на сигурността. Социалистите обявиха, че не са търсили подкрепа от други партии в парламента, но очаквано я получиха от ДПС. Причината - темата е тази, за която от партията на Мустафа Карадайъ настояваха да е обект на първия вот на недоверие срещу третия кабинет на премиера Бойко Борисов.

И подкрепата на ДПС обаче не стига, за да падне правителството. БСП и ДПС имат общо 105 народни представители, от "Воля" обявиха, че по-скоро няма да подкрепят вота на недоверие, а за да мине той поне 121 депутати трябва да го подкрепят.

Това е вторият вот на недоверие към кабинета Борисов 3. И първият беше внесен от БСП, но заради провала на правителството в борбата с корупцията. Тогава той беше отхвърлен - 103-ма депутати от БСП и ДПС гласуваха "за", а в подкрепа на кабинета бяха 131 депутати от управляващото мнозинство, както и народни представители от "Воля".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!