Бойко: Ще работите и ще ви пукат ушите, докато върнете откраднатото от Станишев и Местан

OFFNews 18 януари 2014 в 14:13 22314 60

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"Като видях на вестник „Преса” заглавието от онзи ден на една будка за вестници, и ме удари ток. Нови 3 милиарда дълг. Лятото - 1 милиард , НЕК – 1, 2 ,3 милиарда. Аз вече не мога да сметна - колко са милиардите. Вие ще ги връщате. Нали много обичат да говорите за младите хора. Младите хора ще ги връщат, ама ще ги връщате с лихвите. На толкова милиарди - лихвите са милиард. И ще работите да ви пукат ушите, за да върнете на Станишев, Орешарски и Местан откраднатите пари. Защото те няма къде да ги сложат не се виждат. Харчат се и не се виждат."

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в Силистра пред младежи от ГЕРБ.

„Помните ли като казаха - такива гадни думи – че ние сме изяли, изплюскали резерва. Сега резервът е по-нисък от нашия. Помните ли как говореха за контрабанда, и сега е в пъти по-висока контрабандата. Помните ли как говореха, че ще създадат 250 000 работни места - увеличи се безработицата”, заяви още той.

За проекта "Белене" той коментира: "Помните ли, когато похарчихме 14 милиона, защото сме демократи, да направим референдум за „Белене” и Станишев обикаляше Северна България и обясняваше, че започват да строят „Белене”? Мина година – няма строителство и то няма да има, за радост. Ако той е искал да има, още 2006 година е подписан договорът. Да де, ама милиард и половина са изхарчени и виждате, ако това беше по време на управлението на ГЕРБ, медиите щяха да лягат и да стават със заглавия: „България няма суверенитет – отнет й е”. Вие представяте ли си на какво ниво е министерството на икономиката и енергетиката?”, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че няма да отиде в ДАНС на разпит за сигнала за подслушване.

"Сега се опитаха разцеплението на БСП да ми го припишат на мен. Как става това? Излиза една госпожа и казва – имам запис. Аз затова отидох, и подадох сигнал. Аз не съм подал сигнал да ме разпитват. Аз съм подал и в сигнала много ясно съм описал (казвам го заради платените медии), че в предаването на Милен Цветков по Нова телевизия съм слушал как се говори, че в моя дом е имало среща, която е била записана."

"Настоявам, като лидер на опозицията, прокуратурата да възложи на надлежните органи, да открият тези, които продължават да ми превръщат дома в „Биг Брадър”, в обществено място и достояние", каза още Борисов.

"Всеки човек си има дом, има си стаичка, има си спалня, има си кътче. Това и Конституцията го защитава. Всеки от вас, предполагам, има място, където обича да се усамотява. Всеки има своите тайни, своите изконни мисли. Откъде-накъде? Щели да ме разпитват за това, че ме подслушват. Не, намерете ги, арестувайте ги и ги вкарайте в затвора. Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС – и аз няма да отида. Да дойдат, да им кажа още веднъж – да си извадят предаването на Милен Цветков. Там ясно и точно е казано, че има запис от среща."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!