Бойко Борисов: Третият мандат е изключително рискован, не се знае Румен Радев на кого ще го даде

OFFNews 05 декември 2022 в 19:56 2984 3

Бойко Борисов

Снимка Facebook / Boyko Borissov

Бойко Борисов в Стара Загора.

Ние държим политическата система да излъчи редовно правителство, да носи отговорност, коментира пред медии в Стара Загора лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, цитиран от БТА. Според него трети мандат за съставяне на кабинет е изключително рискован, защото не се знае президентът на кого ще го даде.

Тези, които не дойдат сега на разговори за правителство, няма как да очакват ние да отидем, заяви Борисов. Той разказа, че са имали два варианта за кандидат за премиер - чисто партийна номинация, което е щяло да се приеме като бламиране на първия мандат. Вторият вариант - безспорен граждански кандидат, е предпочетен, защото ГЕРБ и техните избиратели искат да има редовно правителство, а не става въпрос за страх, каквито коментари има. Ако се сумира времето на служебното правителство, президентът Радев е и премиер вече 1-2 години, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че самият той е направил крачка назад. Депутатите бяха много против, но сутринта ГЕРБ и СДС решихме, че това е по-правилното за държавата, за изход от тази политическа криза, разкри Борисов. И обясни, че, ако има избори през март, ситуацията ще е горе-долу същата и може да прогнозира нови избори през май.

Затова предприехме вариант за една безспорна, гражданска кандидатура, далеч от нас, предполагам и от другите, доказан умен, успял човек, с гражданска позиция, патриот, доказан като образование , знание и умение, връх в своята кариера и в края на краищата той се съгласи, че не можем да се явяваме само като коментатори в политиката, описа лидерът на ГЕРБ кандидата на ГЕРБ за премиер Николай Габровски. Това, според Борисов, е начин да бъдат привлечени действително образовани хора да помогнат сега на политическата класа. И подчерта, че Николай Габровски има пълната свобода сам да подбере хората, с които би работил в правителство.

Борисов призова партиите „заедно да изтеглят каруцата от тресавището“. И посочи, че вече е платил за „много от грешките си“. Той каза, че е оптимист „50 на 50“ за съставяне на редовно правителство. "Надявам се да премислят всички. Ако им се ходи на избори, ще отидем март. Не може да се сърдиш тогава на президента. Не може да му взимаш управлението на службите, защото е смешно", добави той. "Действително се опитвам да има редовно правителство, дори за кратък период, да мине зимата, да придвижим всички закони", подчерта Борисов. Лидерът на ГЕРБ смята, че „България изглежда изключително зле отвън" с липсата на редовно правителство.

Той посочи, че по време на неговите правителства е регистрирана нулева миграция.

„За две години затънаха в корупция, българите плащат газ и олио на непосилни цени“, заяви Борисов. Според него ръстът на брутния вътрешен продукт е под един процент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1295

3

AlexT

06.12 2022 в 00:09

2 . .....,за фирмите на пашата, клуб Банкя, СИК и ИПОН- пазещи-охраняващи ЛУКойл – да не говорим; за 12 години НЕПЛАЩАНЕ на данък печалба от ЛУКойл-ТИ отговаряш – да не говорим !? ; за Общ. Поръчки, за язовирите- над 600млн.лв.- доган фирми и НЕ ремонтирани / само 10-тина / ..да не говорим ..; 54 млн. лв- за Студен резерв- на ТЕЦ-а на доган !? ; и ОЩЕ мнооого, много пари ,Боко – ……..е ЯСНО, защо искаш ПАК да управляваш с твоята БАНДА !?

-1295

2

AlexT

06.12 2022 в 00:08

1Барисавич , струваш ни НЕ 1-2 милиона, а МИЛИАРДИ !! Би трябвало ТИ- да мълчиш ..:Един милиард долара- НЕ поискана неустойка от путин-за смяна точката на доставка на газ с договор до 2030 г; 3 милиарда лева- НИКОГА няма да се възстановят, никога с по 100млн.такси преносни руски годишно , и лихва от 4,2 % годишно – кредит от банки за ТУРСКИЯ поток!? ; 1.2 МИЛИАРДА лева – за части за АЕЦ- без да има ЦЕНА на цялата АЕЦ- за награда подписалия го Първанов ТИ назначи за зам. министър ;;; 400 млн.лв- да се копа с руски драги до пристанището на доган ; 57 млн.- опростени на домусчиев и уреждането му на кредит- над 220 млн .лв;;; кредит за “вълка”- над 140млн. кредит – НОВА ФИРМА !?-да чисти София - вече НЕобслужваем !? ;;; 54 млн. за гергов- за дупката –Варна ;; за къщите за гости- “САМО” 4 са – на родата на Карадайъ-то ;;; МИЛИАРДИ АВАНСИ за БЪДЕЩИ, неясни строежи на строителни фирми – още не започнали – но в банковите им сметки !? ; за фирмите на пашата, клуб Банкя, СИК и ИПОН-

-1555

1

ob1

05.12 2022 в 22:19

Кво те брига третия мандат, нали ще си направиш правителство с първия, зер спечели изборите и се буха в гърдите като първообраза си в банята. Та целувай ръка на доганя и се оправяй, не ми приказвай глупости за олио и газ, за корупция пък съвсем. Тиква!