Бойко Борисов: Черно море е много прекрасна територия за военни действия

OFFNews 07 декември 2018 в 12:15 5344 3

Една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми в друга страна не трябва да водят до ескалация в Черно море - иначе много прекрасна територия за водене на военни действия, много прекрасна.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламента по повод възникналото напрежение между Украйна и Русия в Керченския проток.

"Изключително съм разтревожен за напрежението между Русия и Украйна, тъй като то не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Не мисля, че това е случаен инцидент", посочи Борисов.

Министър-председателят уточни, че "Черно море трябва да бъде място за туризъм, място за газопроводи, фериботи". Според него "влизането на чужда военна техника неминуемо ще доведе до по-голяма криза, която ще ни засегне пряко", тъй като най-добрите туристически курорти на територията са в България.

"Надявам се да се вложи здрав разум. Една предизборна кампания или вътрешно политически проблеми в друга страна да не водят до ескалация в Черно море. Иначе много прекрасна територия за водене на военни действия, много прекрасна. Тук е 1% от БВП на Европа, сиреч нищо като заплаха. Ако мислят, че ние не разгадаваме тези планове, грешат", категоричен е Бойко Борисов.

Той заяви още, че конфликтът между Украйна и Русия в Черно море може да обърка изграждането на Турски поток и разклонението му към България, защото "в едни такива условия се преговаря много трудно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

07.12 2018 в 16:08

Сега ще видим украински тарикат тръба дава ли да го заобиколи току така.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

07.12 2018 в 15:58

E! Той сега Цвъцко ша я докара тръбата за БОЙКОВАТА БАРА до хъбчето от САЩ!! Зваряна... Знаете къде..
 
X

Подкастът на OFFNews