Quantcast

Близнашки за пенсионирането на военни и полицаи: Време е за отдавна отлагани реформи

ОFFNews Последна промяна на 28 септември 2014 в 14:42 5023 12

"Време е да се съобразим с отдавна отправяни препоръки към страната ни. Смятаме, че те трябва да бъдат въведени в нашето законодателство. Не става дума за решение от днес за утре."

Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки по повод решението на Министерски съвет да премахне ранното пенсиониране за полицаи и военнослужещи чрез промяна в Кодекса за социално осигуряване. Предвижда се сегашната формула, която позволява пенсионирането им само при определен брой години стаж (27 г., от които 2/3 да са в системата) ще бъде заменена със стандартните изисквания за пенсиониране, при които са необходими както години стаж, така и навършена определена възраст.

Промяната ще засегне още служителите в ДАНС.

Проф. Близнашки беше категоричен, че е необходимо след изборите да бъде сформирано силно политическо правителство, което да извърши "дълго отлаганите реформи".

"Не можем да си позволим още една година размотаване под формата на квази-експертни правителства. Имаме нужда от правителство, което ще ускори реформите, защото в противен случай ще продължим да тънем в посткомунистическото блато", коментира още проф. Близнашки.

Служебното правителство не може да извърши тези реформи поради липса на действащо Народно събрание, което трябва да ги одобри. "Затова моят призив към всички е в деня на изборите всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува", апелира проф. Георги Близнашки.

Друга промяна, която служебният кабинет ще подготви за следващото правителство е актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Тя трябва да бъде обсъдена на 29 септември със синдикатите и работодателите на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Служебното правителство е подготвило един законопроект, по който ще се произнесе следващото Народно събрание. Това беше наш дълг и ние го изпълнихме, колкото и да е неприятно да съобщаваш лоша новина на обществеността", каза премиерът.

Последната дума по актуализацията на бюджета ще бъде на следващото Народно събрание.

"Ние предлагаме една основа, по която разговорите тепърва предстоят", допълни проф. Близнашки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2014 в 17:01

//Станете полицай като толкова лесно Ви се вижда//

Другарю милиционер, не смей да се наричаш полицай, защото всички сте комунделни подлоги...като съм ви предлагал подкуп, защо сте го взели а не сте ме заключили (полицая е стожер на закона, милиционера си е направо бакшишаджия).
------
Няма как да стана милиционер защото не съм комунист а още повече тюфлек, апропо вие тюфлеците нямате ли някакви нормативи чисто физически за покриване, ми да то на 30-на години едвам се влачите от лой, та как действително ще се движите на 60 например.
-------
Другарю милиционер, в нормалните държави народа ви е работодател, и след като не сте стожер на закона ще ви уволни, а тук сте пазачи на червената мафия и от там си искайте заплатите, а не от нас!!!

29.09 2014 в 17:00

За всички работещи в България трябва да има възраст за пенсиониране. Това се отнася и за държавните служители в МВР. Но дали за всички държавни служители възрастта трябва да е еднаква? Например за началника на служба "БДС" към едно РПУ, кадровици, счетоводители и други подобни, възрастта трябва да е такава, каквато е за трета категория труд.А за полицая, който гони престъпника и за пожарникаря, който гаси пожар, възрастта трябва да е по-малка. Уважаеми синдикати, кога ще настоявате за диференциация на труда на държавните служители в МВР? Докога трудът всички държавни служители ще е първа категория? ЗМВР следва да се промени! Подкрепям министър-председателя.

29.09 2014 в 12:24

Към номер 3 и всички споделящи мнението му: Станете полицай като толкова лесно Ви се вижда. Полицаи не са само пътните, а и за тях личен пример имате ли. Обраха ли Ви или Ви спряха за нарушение, което действително извършихте? Е няма как да сме без полицаи по пътищата и в цялата държава. Какво искате? Може би да си правите всичко безнаказано? Няма да стане! Защо Ви спряха и Вие не си понесохте наказанието, а предлагате пари, а после се оплаквате от корупция? Хайде да погледнем нещата както са! Има полицаи, които действат неправомерно наистина, а във вашата фирма всички ли заслужават да работят? Светът така е устроен, винаги има и хора, които не заслужават мястото си, но ей така да си говорите Вие и да изливате гнева си. Започнете да се държите като граждани на тази държава. Заемете гражданска позиция и си припомнете, че всички права са неизменно свързани със задължения.

28.09 2014 в 22:14

"Служебното правителство не може да извърши тези реформи поради липса на действащо Народно събрание, което трябва да ги одобри."

СЛУЖЕБНОТО правителство има ЕДНА единствена ЗАДАЧА - подготовка на ИЗБОРИТЕ. Близашки просто да престане да се чуди с какво друго да се занимава, и да почва подготовка за изборите, че те вече дойдоха.

Писна ми вече от псевдополитици, които се правят, че разбират от сичко.

28.09 2014 в 19:11

ген. Кратун, ген. Калин Паун, ген. гном Атанасов, ген. Ювелирна акция (баретите се изпозастреляха), ген. най-млад комунист Богомил Бонев, ген.Радев (под негова охрана с тапешник щяха да застрелят Доган), ген. Бригадир, ген. Памперс (на 28г. шев на разузнаването).
----------
Колко генерали милиционери има например Франция или Германия???? -> николко!!!!
----------
Или за ония генерали да си поговорим, където Бюреков ги строи да ядат по една агнешка чорба.!!!
-------------
Като се има предвид че воннизираните структури са пирамидални и на върха стоят най-умните, всеки да си направи извод какво е тогава нивото на фатмаците!!!

28.09 2014 в 18:51

//и пак са на ръба да напуснат при сегашните условия, считай ги бегали вдигне ли се възрастта//

Като напуснат ще си го преместя от левият в десният, милиционерите и шапкарите са били и си остават репресивен орган в услуга на комунделите а не на държавата!!!

28.09 2014 в 18:38

Palpatin-чо , миньорите и полицаите се пенсионират при доста различни условия, изказваш се неподготвено меко казано.

28.09 2014 в 17:56

България е единствената страна в Източна Европа, в която през последните 70 г шест министър - председатели на България са били съветски граждани................................................
1. Георги Димитров 2. Васил Коларов 3. Вълко Червенков 4. Грииша Филипов 5. Андрей Луканов 6. Сергей Станишев.