Близнашки: Ще преглътнем всичко в името на спокойни избори

OFFNews 25 септември 2014 в 17:42 1719 4

Георги Близнашки.

Снимка Миро Златев /Булфото.

Георги Близнашки.

Служебното правителство работи за нормализиране на обстановката в страната, за да могат политическите партии „да изложат своите доводи и аргументи в предизборната кампания“. Готови сме да преглътнем всичко в името на спокойствието по време на изборите, заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки в Добрич, където е на посещение за празника на града.

Министър-председателят обяви още, че проектът за актуализация на бюджета ще бъде представен пред социалните партньори в началото на следващата седмица, след което ще бъде разгледан от правителството.

„Всички си даваме сметка, че актуализацията на бюджета е неизбежна и вече има консенсус в обществото по този въпрос“, каза проф. Близнашки и допълни, че законопроектът ще бъде предложен на 43-ото Народно събрание още в първите дни на неговото конституиране.

Правителството разполага с точни разчети за разполагаемите количества газ, а с моя заповед още от началото на септември газохранилището в Чирен се нагнетява, за да имаме максимални резерви и да сме готови да посрещнем евентуална криза с газовите доставки, каза Близнашки. Правим всичко възможно да се подготвим за най-лошия възможен сценарий, допълни той.

С темата за назначенията на служебното правителство се преиграва, няма никаква политическа чистка в администрацията, коментира още премиерът.

„Нови промени в областните управи не се налагат, освен ако бъде нарушено правилото за пълен неутралитет в изборите. Очаквам областните управители да поддържат спокойна атмосфера, за да могат политическите сили да дадат най-доброто от себе си в предизборната надпревара“, категоричен беше министър-председателят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови