Бившият шеф на Софийския районен съд за "ЦУМ-гейт": Прокурорите са в ступор от страх

OFFNews 27 май 2017 в 11:02 5831 2

Методи Лалов

Прокурорите са в ступор от страх. Нито един не поиска проверка за "ЦУМ-гейт". Така бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов коментира липсата на реакция в съдебната система след срещата между собственика на "Овергаз" и издател на в. "Сега" Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров в кабинета на бизнесмена Георги Гергов.

Лалов подаде оставка от СРС успоредно с протеста на работещи в съда заради свръхнатовареността и отказа, според него, на ВСС да се реши този проблем.

Нито един прокурор не се зае да направи проверка. Не да кажат, че има нарушение, както казват една част от наблюдателите, а да провери. В процеса на тази проверка ще видим какво ще стане, но няма един такъв. Аз познавам много достойни млади хора, които са компетентни, но не смеят, защото трябва да рискуват кариерата си, да рискуват евентуални реваншизъм, заяви Лалов пред bTV. 

Когато имаме начело на прокуратурата човек, който казва "Аз няма да обяснявам какво правя". Нищо по-логично от това, когато има обществен интерес и чувстваш, че си прав, да сложиш на масата всички карти и да разкажеш какво е станало. Когато отказваш, значи криеш нещо или поне създаваш такова впечатление. Не може да има мислене у един юрист, че той не дължи проверка, подчерта той.  

По повод изпратения от четири партии сигнал до Европейската комисия за "ЦУМ-гейт" Лалов обяви, че е страхотно, че има такова искане, но в същото време е трагично, защото са само четири. 

"Трагично е, че трябва да молим съседа да ни оправя нашите бакии, след като ние трябва сами да можем да оправим това", коментира бившият председател на СРС. 

Явно сме свикнали нашият дом да бъде кочина и това ни харесва, само единици са недоволни от това и те биват наричани как ли не - "маргинал", "кърлеж". Когато гори част от дома ви и тези, които трябва да гасят пожара, седят и гледат телевизия, е ясно, че трябва да потърсиш помощ отстрани, допълни той. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  11058

  2

  piton

  27.05 2017 в 16:48

  Е, как един прокурор да направи предварителна проверка или разследване на главния прокурор?! Един път - главния прокурор му е най-голям шеф, втори път - главният прокурор има право да му отмени всеки акт и да му даде указания, трети път - мнозинството на главния прокурор във ВСС го назначава, уволнява, повишава, понижава и т.н.

  Този прокурор трябва да е самоубиец. Затова трябва да се промени системата и статута на главния прокурор.
   
  X

  За политиката