Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бивш депутат на ГЕРБ напуска партията

OFFNews 24 март 2014 в 11:02 5057 6

Снимка velingrad.org

Депутатът на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Ангел Даскалов напуска партията на Бойко Борисов, съобщава „Фокус“.

Даскалов, който е бивш общински председател на партията във Велинград, е обявил решението си в декларация. В нея отцепникът посочва, че не е доволен от това, което се случва на местно ниво във Велинград.

„Не се промениха нещата в областта на дърводобива, тъй като нашият район в свързан с него. Не можахме да се преборим, а и не виждам начин това да се случи. Самата конференция на ГЕРБ също не оправда очакванията ми. Не виждам оттук нататък смисъл политиката да се води по този начин. Говоря конкретно за местно ниво“, посочва Даскалов.

Политикът коментира, че не знае дали негови колеги от ГЕРБ-Велинград ще последват примера му. Според Даскалов става въпрос за изцяло личен избор.

Той изтъква още, че остава в политиката и че има предложения от други партии, но засега не споделя кои са те.

Малко след новината за напускането на Даскалов позиция по темата изрази областният координатор на ГЕРБ в Пазарджик Дончо Баксанов. Той уточни, че до момента бившият му колега не е подал заявление за напускане нито в Пазарджик, нито в София. Според Баксанов постъпката на Даскалов е некоректна.

„Той официално не се обърна към мен, а предпочете това да стане чрез медиите. Това е една непочтена постъпка, но всеки сам избира своя път. Може би това отново показва, че смяната на Ангел Даскалов като общински председател на ПП ГЕРБ-Велинград е била в правилната посока. Желая му успех в новото поприще”, каза Баксанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!