Още един депутат на ГЕРБ напуска парламента

OFFNews 14 март 2014 в 16:48 7641 6

Доброслав Димитров

Снимка БГНЕС

Депутатът на ГЕРБ Доброслав Димитров напуска Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

Димитров, който в миналия парламент оглавяваше Комисията по външна политика и отбрана, уточнява, че напуска 42-рото Народно събрание, но остава част от партията ГЕРБ.

Депутатът пише пред "Фокус", че решението му не е нито "внезапно", нито "изненадващо", защото е уведомил ръководството преди седем месеца. Като причина за оттеглянето си от парламента той изтъква намерението си да продължи своята специализация в чужбина.

"Моето излизане позволява на групата да продължи да работи пълноценно в пълния си състав. Благодаря на всички и най-вече на ръководството за подкрепата и разбирането. Аз оставам част от ГЕРБ и партията ще продължи да разчита на мен", посочва Димитров.

От ГЕРБ изпратиха до медиите позиция по напускането на народния представител, която гласи:

"Мотивите на Димитров са лични и са свързани с предстоящата му специализация в чужбина. Доброслав Димитров подчерта пред ръководството на ГЕРБ, че смята, че дългото му отсъствие не е ползотворно за работата на парламентарната група и затова напуска Народното събрание, за да може мястото му да бъде заето от следващия кандидат в листата на партията. Доброслав Димитров, който е сред учредителите на ГЕРБ, остава член на партията и ще продължи да подпомага ГЕРБ експертно в сферите, в които е компетентен."

Доброслав Димитров бе избран за депутат в 42-рото Народно събрание от 25 МИР София. След напускането му на негово място би трябвало да се закълне Иван Божилов.

Това е третият народен представител на ГЕРБ, който напуска парламента. Досега от депутатската си кариера се отказаха бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов и снахата на бизнесмена Киро Киров - Йоана Кирова.

Редиците на ГЕРБ напуснаха и други трима депутати, които обаче останаха на работа в парламента - поддръжникът на "България без цензура" Светлин Танчев, Георги Марков и бившото протеже на Цветан Цветанов - Красимир Стефанов, който също бе привлечен от партията на Николай Бареков.

Димитров стана известен като депутатът, който бе замерен с яйца по време на предизборната кампания през 2013г по време на негово участие в предизборен дебат по ТВ7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови