"Бежанците искат Берлин, не Батановци. Защо да ги спираме?"

Последна промяна на 11 септември 2015 в 11:51 3414 2

Снимка БГНЕС

Лидерът на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Депутатите от Патриотичния фронт обявиха, че са категорично против готвещото се квотно разпределение на бежанците и имигрантите в Европейския съюз.

По-рано тази седмица стана ясно, че страната ни ще трябва да приеме 2172 бежанци от общо 160 000 души за всички членки на ЕС.

От парламентарната трибуна лидерът на ПФ Красимир Каракачанов обяви, че няма никаква яснота по предложението на ЕК за критериите.

Той подчерта, че с налагане на квоти ще се наложи дискриминация. "Едно е да живееш в Батановци и Турну Мъгуреле, а друго в Берлин и Париж. Огромната част от бежанците и имигрантите искат да отидат в Германия и Швеция - какво право имаме ние да ги спираме", запита Каракачанов.

Според патриотите напълно неясно и незащитимо е числото на имигрантите, които ще се разпределят задължително по квоти за в бъдеще.

"В предложението на Юнкер няма никакъв ясен критерии, никакво обосновано предложение каква ще бъде бройката на имигрантите, които ще се разпределят квотно и задължително в държавите-членки на ЕС", категоричен беше Каракачанов.

ПФ не приема и идеята, че всеки, който пожелае да се пресели в държава членка на ЕС, има право на това.

"Не приемаме идеята, че всеки пожелал социални помощи, безплатно жилище и безплатно здравеопазване, има правото да ги получи, за сметка на данъкоплатците, граждани на държави-членки на ЕС", обясни още лидерът на ВМРО.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 13:06

Господинът Каракачанков дали е чувал за спящи клетки? Искат в Берлин 99.9%, но остатъкът? Те минават с такова бясно темпо, че аз дълбоко се съмнявам на нашата граница да има начин да бъдат спрени само определени хора.

11.09 2015 в 12:13

Една от причините за голямата разлика между Батановци (и София) и Берлин е, за съжаление, участието на доносниците от ПФ в управлението.