Вебер към Ципрас: Как България да ви разбере, като е по-бедна от Гърция

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2015 в 14:02 19492 97

Манфред Вебер

Председателят на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер отправи критики към Алексис Ципрас за унищожаване на доверието в Европа.

В изказване на срещата на Европарламента днес с участието на премиера на Гърция Алексис Ципрас, Манфред Вебер се изказа остро по адрес на южната ни съседка, като включи и България във въпроса си:

"Губите европейското доверие, запазването на достойнството изисква честност. Не казвате на гражданите си истината и това не е достойно. Знаем какво е положението на хората в България. Как може Гърция да очаква солидарност от страни като България, когато поне в пет държави от ЕС, включително в България, жизненият стандарт е по-нисък?", попита Вебер.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2015 в 21:24

Зле сме по вина на партиите в България.В парламента няма политици,всичките са бизнесмени с иконимически интереси.Умните хора,които могат да вдигнат България работят за по 700лв.Така е било и така ще бъде и след 500 години. Примери са фамилиите Дю Понт,Рокшилд и Рокфелер,които управляват света.

10.07 2015 в 11:22

Мила много хубаво попиталиги дали искат и какво се промени? НИЩО. Само бяха похарчени едни пари безмислено. МВФ не влиза в никоя страна защо иска викат го когато местните политици са се осрали тотално(както беше в България при Виденов алтернативата е хиперинфлация ако сте достатачно възрастна да си спомняте виденовата зима нямаше да пишете глупости). И още нещо има нещо наречено кредитен рейтинг. По него се определят условията по кредитите. Той не зависи от сумата на кредита или от това дали харесват някого или не, а от това дали можеш да обслужваш кредита(нещо което Гърция не може, за това всеки следващ кредит е при все по неизгодни условия, което води до криза и съкращения защото сумите които трябва да се плащат вече надвишават многократно възможностите на икономиката).

10.07 2015 в 06:47

Да Ние сме бедни. Но няма държава , която да е добре и която да е под борд и МВФ. Това ли трябва да пожелаваме на другите да са като нас? Браво на това правителство , което попита народа си дали е съгласен със мерките за икономия, а не ИСКАТЕ ЛИ ДА ВРЪЩАТЕ ДЪЛГА? Ако нас Костов ни беше попитал, когато въведе борда и ни беше обяснил какво ни чака , ние българите дали щяхме да сме съгласни така да се нареди живота ни. Хора не разбирате ли , че ние сме светъл пример до къде води това изплащане с тези мерки - рушат се човешки съдби безвъзвратно. Заради двойните аршини на Европейския съюз. Защо никой не притисне другите държави , които имат много повече дългове от Гърция да минат на икономии(вижте ги в Уикипедия) Държави , в които много българи работят. И там произвеждат 1 лев а харчат 4 от кредитиране на същите тези институции. Това поиска правителството на Ципрас и най вече Янис Вафуракис. Да не се засягат човешки съдби и да не се плаща чрез тях!

09.07 2015 в 18:03

Велина защо трябва да сме солидарни с наглите гръцки крадци и мошенници? Или си на мнение, че трябва да отпуснем един заем на Гърция в знак на солидарност? Та да поживеят малко и за наша сметка. Не че нямаме опит в тази област като се сетя колко милиарда сме подарили на една държава само в последните 15-20 години.

09.07 2015 в 16:52

Именно България и държави като нея трябва да бъдат солидарни с Гърция, защото, макар и да сме по-бедни, и двете държави сме в периферията на Европа, подритвани и командорени на воля от ''европейците'' Германия и Франция, зад които стоят САЩ. България винаги казва Да, да на Русия, после Да на Америка, да на комунистите, да на лъжедемократите. Можем да се научим да казваме НЕ като гърците, НЕ на липсата на достойнство, която демонстрираме. Ние ли сме единствената държава, която каза Да, когато ЕС ни наложи да не строим Южен поток? - ние сме. Ние ли смe тези, които приемат американски войски, без да плащат наем и стотинка, на своя територия? - ние сме. Винаги Да, какъвто и да е въпросът. OXI. Да бъдем солидарни с тези, които са наши съседи, а не с онези, които са на хиляди километри и които винаги ще ни гледат отвисоко. Да не се настройваме срещу хора в положение, близко до нашето, които се осмелиха да кажат НЕ, и то не на плащането на дълга, ами на мерките на затягане на колана около вратовете на гражданите.

09.07 2015 в 16:50

Тоя попръцкващ Вебер да вземе едно дилдо и да се нахлузи на него, нещастника не си дава сметка, че ако има засегнати в EU ние ще сме едни от първите в редицата. Не заради Гърция, която искат да си плаща за дългове, натрупани от заеми отпускани от ЕЦБ.
Ние сме същите палчячовци с нашия външен дълг, който Герберасткото правителството така послушно изтегли и го натресе на следващото поколение, защото един мъж или жена на средна възраст от 30-35 години сега ще трябва да плаща до пенсия и пак няма да сме успели да платим скапания дълг, но и децата ни ще бачкат и ще стягат коланите по препоръка на Меркел и компания. И ако сега пенсионирането е на 65 след 10 години ще кажат ама как, ще бачкате до 70-75 години, след като живеете по-дълго за да си платите по-бързо и лихвите на заема който сте изтеглили навремето. Браво на гърците, че се опънаха на тоя покварен съюз за повече инфо защо се случи така гледайте това: https://www.youtube.com/watch?v=C8xAXJx9WJ8&feature=share

09.07 2015 в 13:15

Можем само да благодарим за откритата честна позиция на политици като Манфред Вебер ! Всяка наглост и всяко търпение имат някаква граница на приличието. Какъв е този двоен аршин ? Едни да не плащат данъци за жилището си, за търговска и пр. дейности и да живеят от десетилетия "солидарно" на вересия с пенсии от по 500 до 1800 евро, а други да затягат коланите до (с)пукване или да емигрират с децата си завинаги !!!

09.07 2015 в 13:03

Еми това е вече ПЪЛЕН УПАДЪК.

Вместо великия МАНФРЕД ВЬОРНЕР некъф си никому неизвестен "манфред вебер".

Омерзен съм.

09.07 2015 в 12:50

Николай човека казва истината не се подиграва. Ние сме най - бедната страна в ЕС това е неоспорим факт. И това е благодарение на няколкото леви управления у нас. Луканов - тотална криза и купони, Виденов - Хиперинфлация и тотално обедняване на населението, Станишев тотално изразходване и на последните резерви на страната плюс сключване на подчертано неизгодни сделки с цел източване на държавата като корупционен (южен) поток, петролопровода от никъде за никъде Бургас-Александропулос и т.н.

09.07 2015 в 11:15

Тоя Вебер ни е се подиграва в очите , че сме цървули и мизерници. А тука му се възхищават. Ето това е робския манталитет.