България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията

OFFNews 05 декември 2018 в 13:20 5009 3

България се въздържа от присъединяване към Глобалния пакт за миграцията

Министерският съвет реши Република България да се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция, съобщава правителствената пресслужба.

Страната ни няма да участва със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември. Правителството също така взе решение при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пак постоянният представител на България в ООН да гласува с „въздържал се“.

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за Република България. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

Република България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6102

3

Стърголета

05.12 2018 в 16:16

Чак не мога да повярвам, че това правителство може да взема и правилни решения, без да се налага да целува европейските задници.

6000

2

Zmee96

05.12 2018 в 15:15

Този пакт има сходна съдба с Истанбулската конвенция поради същите причини - лобизъм на левите партии за вмъкване на законови лостове за подпомагане на техните политики.

11719

1

Краси

05.12 2018 в 14:54

Браво, правителството на Тодор Живков 2 отново ни нареди сред краставите магарета в целия свят!
После да не се чудите, защо сме второ качество европейци и защо ще се развиваме на втората скорост. Защото тези от първата скорост се присъединиха и към пакта за миграция и към Истанбулската конвенция, също така имат работеща съдебна система и корумпираните политици ги пращат в затвора.
Да не се чудите и защо младите, образовани и мислещи българи се махат от България и отиват в истински демократичните държави. Просто не искат да ги управлява Тодор Живков!
 
X

Да помогнем на украинските деца!