Quantcast

България може да поиска мисия на НАТО по границата с Турция

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2016 в 19:17 4502 6

София може да настоява за сухопътна операция на НАТО по границите на България и на Гърция с Турция.

Това каза външният министър Даниел Митов пред журналисти в Прага преди срещата на Вишеградската група, като обясни, че до искането може да се стигне, ако планираната операция на НАТО по гръцко-турската морска граница даде резултат.

Министърът обясни, че така потокът на мигранитите няма да се измести в посока на нашите граници и няма да ги дестабилизира. 

„В същото време ще помолим и нашите любезни домакини да вложат своите усилия, концентрация и фокус именно върху оказване на помощ на България по българо-турската граница”, добави министърът, цитиран от "Фокус".

Според него ако външните граници на ЕС се овладеят, то "целият останал разговор отива в миналото". „Репатрирането, връщането на хора трябва да стане общоевропейска политика. За това трябва решение на Европейския съвет и ние натискаме в тази насока”, уточни министърът.

"Нашата идея е да представим общоевропейска позиция за опазване на външните граници на ЕС, което ще спре натиска и върху Македония, и върху Сърбия, и върху останалите държави които са по т.нар. балкански маршрут”, посочи той и добави, че там трябва да е контролът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2016 в 00:30

Да си ГЕЙ на днешно време.

15.02 2016 в 22:04

Гений

15.02 2016 в 20:51

Тоест турска армия на нашата граница,те да не ни подготвят за ново "съжителство"?!?!?!

15.02 2016 в 20:25


Или се е напушило с нещо от съседната саксийка.
Но наистина прави впечатление високото образование, обща култура, и полета на мисълта. Тоя твърдо има поне четири класа, а може да е избутал и целия първи срок на пети. Интелекта му ме стряска.

15.02 2016 в 20:18

абе, аз ли съм тъп, ама операция на нато по границата между страни от нато??? тва мунче да не е спало отвито?

15.02 2016 в 19:48

Прави добро впечалтени, че нашите политици имат поне звършен 4-ти клас Георграфия, което явно липсва на нкяои лидери в центрлна и западна Европа.

Обаче дали са си сверили часовниците с Ципурата. Нашите 3-та година говорят за затваряне на гранциите на ЕС, но май Гърците не щат чужда армия да им пази границите, пък те нещо видно не се справят добре....

Да не говорим колко десетки пъти бюджета на гръцката армия превъзхожда бюджета на българската армия и полиция заедно.....