Бъдещият министър на културата станал републикански шампион по тенис в двойка с Григор Димитров (видео)

OFFNews 11 декември 2021 в 11:31 5883 0

Снимка Продължаваме промяната

Бъдещият министър на културата Атанас Атанасов (отдясно)

Номинираният от "Продължаваме промяната" за министър на културата Атанас Атанасов е на 31 години от Хасково.  Активно тренира тенис от 8-годишен, като едва на 14 г. става републикански отборен шампион по двойки на България заедно с Григор Димитров.

Атанас Атанасов е учил в хасковската езикова гимназия, а на дипломирането си е един от отличниците на випуска. Занимавал се е с много извънкласни дейности – хорово пеене, дебати, класическа китара и други.

Завършил е театрално изкуство от Whitman College (САЩ), където е приет на пълна стипендия и се дипломира в топ 3 на своя випуск.

Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон, като освен артист пред камерата и на сцената, продуцирал е документално кино.

Неговият филм  “Отключи сцената” беше показан на 5 международни фестивала и печели 1 място в категорията “Избор на публиката” в Джорджия, САЩ. 

Във филма се разказва историята на проекта Unlock the Stage, който Атанасов създавав Лос Анджелис. Чрез онлайн кампания проектът набира над $15,000 за възстановяването на читалището в родното село на баба и дядо – Татарево.

6 поредни години Атанас Атанасов организира фестивала "ОТКЛЮЧЕНО" с идеята да поддържа сцената на читалището жива.

Продължавам промяната, защото видях, че е възможна, и защото България има изключително богата култура и история, които заслужават да бъдат на световната сцена, обявява Атанасов на страницата на ПП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !