Бъчварова разпореди бързо освобождаване на напускащи полицаи

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 13:34 27703 42

Бъчварова разпореди бързо освобождаване на напускащи полицаи

Снимка OFFNews

Копие от заповедта на Бъчварова, което се разпространява в социалните мрежи.

Служителите на МВР, които са подали рапорти за напускане, да бъдат освободени незабавно. Това е разпоредила министър Румяна Бъчварова в сряда. 

С нейно писмо, разпространено в една от групите, подкрепящи портеста, на ръководителите на главните и областните дирекции, Специализирания отряд за борба с тероризма, административните дирекции, академията на МВР и МВР болница се разпорежда незабавното издаване на заповеди за освобождаване на подалите същия ден рапорти за напускане. Според текста на писмото - до 17.00 часа в сряда е трябвало да бъдат разписани заповедите за освобождаване на всички, подали заявленията си сутринта.

В текста се уточнява обаче, че разпореждането важи само за младшите изпълнителски длъжности. Това са първите стъпала в йерархията - полицаи и командири на отделение. Служители на МВР коментираха за OFFNews, че са чули за заповедта, но не са я виждали.

Към този момент няма данни колко са подадените рапорти за напускане и колко са напусналите полицаи. 

Рапортите на полицаите, които искат да напуснат, ще бъдат разписани. Това коментира вчера пред журналисти Румяна Бъчварова. На въпрос дали ще има съкращения, тя обясни:

„Това е следващата възможност за реформа, защото, ако ние не направим тези промени в края на следващата година последните два месеца няма да има заплати за нито един”.

По непотвърдена информация има издадена и втора заповед от министър Бъчварова, с която се нарежда да се предприемат мерки заустановяване на протестиралите служители, включително от видеозаписи от видеонаблюдението, снимки в медиите и разговори с граждани. Има нареждане да се търси дисциплинарна отговорност на протетсиралите - нещо, което обяви, че ще направи и военният министър Николай Ненчев.

Неофициално се твърди, че има началници, които нямат намерение да изпълнят разпореждането на вътрешния министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2015 в 18:25

Протестите на служителите в областта на сигурността са логичния резултат от безхаберието и некъдърността на управляващите за годините на така наречената демокрация.Двадесет и пет години в тази сфера се раздават с широка ръка грешни пари на калпак - и на служители зад гише , и на служители зад бюро и на ред още топлики синекурни длъжностти.Всичките те по 20 заплати за 20 прослужени години.Това е крайно несправедливо спрямо обществото.За действителното тежките постове , изложени на риск и на неблагоприятни условия привилегии да , при условие че почтено и къдърно си изпълняват задълженията но на всички други от къде на къде.Такава несправедливост разгражда социалната тъкан.

06.11 2015 в 11:54

Защо по дяволите трябва Бъчварова да издава заповед за незабавно освобождаване на полицаите подали молба за напускане ? Не е ли нормално когато някой си е подал молбата за напускане, просто да му се подпише без нуждата министър да ти казва как да си свършиш работата ? ТОТАЛИТАРИЗЪМ

05.11 2015 в 21:30

Спасението за куката е в политиката. Там шефовете търсят точно послушни и продажни глупаци. Вижте ЦЦ и ББ хора без образование пък са ни ги сложили да се правят на управленци с чужди заповеди.

05.11 2015 в 21:03

Не само да ги освобождава. Трябва да ги уволнява.

05.11 2015 в 18:39

Към КОЙ? КОЙ ще ги изгони от парламента? Робите ли? Те робите ги чакат сами да си тръгнат?

05.11 2015 в 17:32

Гей парад в София!
Върви си един човек и вижда двама педераси - еднакво облечени.
Чудил се човека, чудил се и решил да ги пита.
Отишъл при единия и му казал:
- Добре бе, виждам че сте педераси, ама защо сте еднакво облечени?
И те го арестували..

05.11 2015 в 17:31

Ама то и 240 крадци в парламента е раздута бройка... Що не се почне от там?

05.11 2015 в 17:09

Роби мършави сте! Крастави псета, само да лаете можете! Избършете си мазните муцуни от сланината и рикията! Бягайте в чалготеките да се натискате в кенефите с някоя потна минетаджиика и да шмъркате аналгин! И утре с пробитите джобове и наведени глави, под строй пак да гласувате за Владетеля ви! пУкнете си на синджира!

05.11 2015 в 17:02

Анан Сананасвачи:
за разликата между стачка и протест вече се говори в друга подобна тема. Милиционерите стачкуват, а не протестират!
А ти знаеш ли разликата?

05.11 2015 в 16:42

Да видим колко полицаи ще искат да напуснат МВР? Такава държавна службичка без никакви знания къде ще намерят???