Бъчварова: Предложението на Горанов не беше съгласувано с МВР

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2015 в 12:23 2893 4

Бъчварова: Предложението на Горанов не беше съгласувано с МВР

Предложението за съкращаване на социалния пакет на служителите в сектор "Сигурност" не са били съгласувани с МВР, въпреки че са водени разговори с Министерството на финансите за оптимизиране на разходите.

Това стана ясно от разясненията на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която отговори на питане на депутата от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в рамките на парламентарния блиц контрол. Той зададе въпрос как се е стигнало до предложението и какви са щели да бъдат спестените средства за МВР, ако отпадне социалният пакет за полицаи и военни. 

Вносител на това предложение не е МВР, вносител е Министерството на финансите в преходните и заключителните разпоредби на закона за държавния бюджет. Това решение не беше съгласувано с МВР, не мога да отрека, че такива въпроси са решавани с г-н Горанов, обясни Бъчварова.

По думите ѝ вносителят на промените "има свои предложения за това как да оптимизира държавния бюджет". Внасянето на промените станало повод за диалог със синдикатите, стана ясно от обясненията на вътрешния министър. 

В МВР са необходими реформи, защото не мисля, че някой е доволен от дейността на МВР, коментира още тя. Бъчварова каза, че не е доволна от работата на МВР и за това е нужно да се променят условията, в които работят служителите на МВР.

Те го правят в условията, които ние сме им оставили. Вие сте им гласували бюджет, който не позволява да си купят химикалки, тонери или консумативи за тяхната дейност. Тези хора продължават да работят въпреки това, обърна се Бъчварова към депутатите и по-конкретно към левицата.

Тя обвини депутатите на БСП за популисткото решение да увеличат заплатите в МВР, което „сега се изплаща от служителите на МВР и сега се орязват придобивки“. „200 млн. са дълг от вашето правителство“, каза тя.

По думите ѝ за ограничаване на разходите единият от възможните варианти е бил именно този – да се намалят заплатите, без да се намаляват обезщетенията. „Това не е приемлива рамка и ние ще го оттеглим“, обясни вицепремиерът.

Каракачанов обясни, че от тези мерки МВР е щяло да спести 25 млн. лв., но да похарчи около 200 млн. за обезщетения на напусналите служители. „Целта не е да пълниш бюджет, като дереш кожата, а като се развива бизнесът и той си плаща данъците“, каза той. По думите му идеята на финансовото министерство е щяла да доведе до срив не само в МВР, но и в ДАНС, и разузнаването.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2015 в 14:39

Аз пък се сещам за един министър на МВР, при който съвсем случайно убиха основен благодетел на министерството.
Благодетел, благодетел, ама долно гнусно ченге!
Та този министър тогава, за да покаже колко са скръбни и съпричастни всички милиционери издаде заповед всички ведомствени коли да са със включени светлини! Пред 1-во РПУ в столицата от престараване колите им седяха цяла нощ паркирани с пуснати фарове. Съответно на следващия ден ходиха за нови акумулатори. Но това не отмени заповедта, а само а видоизмени - "всички мпс-та с включен двигател, да са и с пуснати светлини"...
После тия днешните амсалаци задължиха цял един народ да изпълнява това безумие.

04.11 2015 в 14:18

Те го правят в условията, които ние сме им оставили. Вие сте им гласували бюджет, който не позволява да си купят химикалки, тонери или консумативи за тяхната дейност. Тези хора продължават да работят въпреки това, обърна се Бъчварова към депутатите и по-конкретно към левицата.

Бъчварова е един от най-куците министри на МВР в историята. Гориво за патрулките нямат, част от екирировката сами си я купуват, патрулиращите полицаи на глава от населението са прекралено малко, тя нашата говори за тонери и химикалки.

04.11 2015 в 13:23

Някой разбра ли каква е идеята за МВР? Бъчварова, откакто е министър, стана по-хлъзгава и неясна отколкото мога да асимилирам.

04.11 2015 в 12:45

Тая от самолета ли се изказва?!
Нали лети в командировка?