Атанасов: Предстои пленарната сесия да бъде под егидата на местните избори

Кристина Минчева 01 септември 2023 в 10:08 885 1

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Ген. Атанас Атанасов

Предстои пленарната сесия да бъде под егидата на местните избори, заяви в декларация Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната-Демократична България" по време на първото пленарно заседание след ваканцията на депутатите. Според него се очакват сериозни пререкания между управляващите и опозицията, но те "не трябва да забравят основната си задача".

"Ще има сблъсъци под знака на предстоящите местни избори, но в последния ден на миналата сесия беше внесен законопроект за изменение на Конституцията", каза още съпредседателят на ПП-ДБ. 

Според него приемането на законопроекта за промяна в Конституцията е най-важната задача за народните представители в предстоящата сесия. 

"Трябва да създадем условия за това законът да бъде прилаган еднакво спрямо всички, защото остава усещането, че той не се прилага еднакво за всички български граждани", коментира Атанасов.

Според Атанасов част от най-важните задачи са приемането на държавния бюджет, сериозна работа по отношение на нормативните актове, които България да бъде приета в Шенген, и да стане член на еврозоната. 

Той смята още, че в най-скоро време трябва да се приеме промяната в законодателството, което касае работата на КПКОМПИ, както и да се засили националната ни сигурност.

"По отношение на националната сигурност, трябва да се вземе предвид войната в Украйна, защото ние сме само на 300 км. от нея и трябва да се направят необходимите промени, за да имаме действаща система за сигурност", каза генерал Атанасов, като добави, че трябва да се вземат и ефективни мерки за граничния контрол, защото има сериозен проблем с нелегалната миграция.

Той припомни, че българските граждани са им гласували доверие и са ги изпратили във висшия орган на държавната власт, за да "създадат такива условия на живот, които да ги поставят наравно с останалите граждани на ЕС, а не да изпитват затруднения да си платят битовите сметки, лекарствата и стоките от битовата си кошница".

"Нека бъдем на висотата на отговорността, гласувана ни от българските граждани", призова той.

Днес парламентът провежда първото си заседание от новата сесия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика