Quantcast

"Атака" протестира срещу посещението на Давутоглу

Нели Чолашка Последна промяна на 27 февруари 2014 в 11:47 2825 10

"Атака" протестира пред злата, в която се срещат български и турски депутати.

"Атака" организира протест пред Министерския съвет в 15 ч., когато вътре ще има среща мажду терският външен министър Ахмет Давутоглу  и премиера Пламен Орешарски.

Те ще носят плакатчетата, които опънаха преди семциа пред залата, в която имаше среща между турска парламентарна делегация и наши депутати.

На тях пише: "Не на Турция в ЕС", "Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти", "Турция, искаме извинение за 500 години геноцид".

Според Сидеров това посещение е провокация и е скандален фактът, че премиерът и президента Росен Плевнелиев ще приемат Давутоглу. Той имал право на среща само с външния ни министър.

"Атака" е поискала и да участва в срещата на председателя на Народното събрание Михаил Миков с Давутоглу в 17 ч., а ако не им разрешат, ще протестират в кулоарите.

Ахмет Давутоглу е неоосманист и има трудове, които пропагандират възстановяване на Османската империя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2014 в 23:09

ЦИРКАДЖИЙСКИ ПУДЕЛ

27.02 2014 в 15:11

Удобен момент, когато се гледат делата за джамиите,когато всички подскочихме срещу подаряването, не връщането, на имоти на мюфтийството. Изчакаха да мине 19 и се заредиха.Идват май да инструктират, нареждат ли? Още нямаме извинение за срамната декларация, изпратена от консула до Oбщински съвет в Карлово, която нареждаше със заповеднически тон за извинения и връщане на имотите.

27.02 2014 в 14:50

Какво правят такива хора в България? Не трябва границата ни да се преминава от неоосманисти! Каква Османска империя,какви 5 лв.! И защо за пореден път само АТАКА протестира,защо само те се интересуват от националните интереси?Защот целият народ не е там?

27.02 2014 в 14:29

Така е не е нормално премиера и президента да се срещат с министърът на Турция те да не са някакви васали??? Турция ни дължи извинение за геноцида освен, ако не се разграничат от Османската империя до колкото виждам не са го направили! 10 милярда за тракийските имоти и да не влизат в ЕС понеже няма как една тоталитарна и азиатска страна да влезне в ЕС!

27.02 2014 в 14:19

добре де, предният път реваха като този промени датата на срещата, сега пък реват като дойде.
въобще знаят ли какво искат тия (продажни рубладжии) от атака

27.02 2014 в 13:28

АТАКА е гласувала против правителството,за разлика от Тиквун,който се измъкна като урод и избяга от Парламента!
забравихте ли,кой се срещаше с Ердоган,правеше съвместни съвещания,казваше Мархабат...
Тиквата проста Кратуна!
АТАКА-ПОБЕДА!!!

27.02 2014 в 13:21

Волене сума пари взе поне една цветна дигиталка да си бяхте купили втора ръка - да не се излагате с тези черно/бели листя от принтер. Ама широка душа сси само като е за лична консумация.

27.02 2014 в 12:38

Атака са против турците, а днес с м"мълчаливото" им съгласие приемат закона за МВР, който нали се сещате, кого обслужва!Защо продължават да гласуват с ДПС, щом са против тях,журналистите трябва всеки ден да им задават този въпрос!

27.02 2014 в 12:24

"Атака"си е тя.Хич не ми се коментират.
По същество са напълно прави обаче в този случай.
От къде на къде,Орешарски ще кани този фейс?
И без "Атака",е ясно,че Република Турция,в ЕС няма да я бъде.Гърция ще е против по принцип.
Франция и Германия много дълбоко ще се замислят,дали ще отстъпят най-голямата квота от евродепутати при евентуално членство на Турция,в ЕП и пр.комисии и органи на ЕС.
Турски геноцид над българите има,но не е признаван никога.А е неоспорим и абсолютен факт.Само след 13.07.1913г.,какво се случва с тракийските българи.....
Не знам,дали 10млрд.,стигат,за да компенсират имотите ни,заграбени от Младо-турската Република.А кръвнината?
Съвсем настарана остават скандалите с Ердоган-корупция,диктат,ислямизъм.....а това хпич не е за подценяване.

27.02 2014 в 12:21

Според дипломатическия протокол има право на официална среща само с равен по ранг, тоест с министъра. Премиерите се срещат с премиери, президентите – с президенти, министрите – с министри. Неофициално могат да се срещат с когото си поискат.