Асен Василев ще води листата в Хасково, Кирил Петков - в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2021 в 19:05 3396 1

Асен Василев ще води листата на "Продължаваме промяната" в Хасково, а Кирил Петков - в Пловдив, съобщи бившият финансов министър пред БНТ. 

По думите му най-вероятно те ще водят и листи в София, но окончателно решение ще бъде взето по-късно.

"Много сме изненадани от изключително голямата подкрепа", така Василев коментира големия брой симпатизанти, дошли да ги подкрепят в Пловдив, където днес двамата бивши служебни министри събират необходимите им подписи за регистрация в ЦИК. 

Василев съобщи, че до 10-14 дни официално ще бъде представена програмата на партията. Тя ще бъде базирана на няколко основни приоритета:

"Да не се пипат данъците, но да се събират; Да се спрат всички течове; Да възстановим системата на образованието - трябва да направим съвременно образование, без да има нужда да се плаща за частни уроци".

Той подчерта още, че всеки трябва да има равен достъп до качествено здравеопазване, както и че е необходимо заплатите на медиците в цялата страна да се уеднаквят.

"Ще водим разговори с всички, които припознаят тези приоритети", обясни Василев.

Той коментира и темата с поскъпването на тока и газа - в отговор на въпрос дали "десните инструменти за леви цели" означават помощи за домакинствата Василев беше категоричен, че това е невъзможно, защото противоречи на европейското законодателство. (По думите на Кирил Петков "десни инструменти за леви цели" ще е основният принцип на "Продължаваме промяната".)

Василев призова хората, които ги подкрепят, да гласуват за Румен Радев на предстоящите президентски избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови