Арестуваните пред ПСА: Обвиниха ни в хулиганство по поръчка на руското посолство

Георги Савчев Последна промяна на 08 септември 2014 в 17:36 9448 64

Марта Георгиева

На четирима активисти на ‪‎ДСБ‬, задържани в неделя през нощта пред паметника на Съветската армия, е повдигнато обвинение за хулиганство. Обвинението е заради надписите „Окупатори“, които те изписаха на няколко места в основата на паметника.

Това съобщи пред OFFNews.bg кандидат-депутатът от Реформаторския блок Марта Георгиева, която също беше 8 часа в ареста заради кампанията на ДСБ "срещу страха на българските политици да признаят, че Кремъл е заплаха за България."

Участниците в акцията Валентина Маринова, Константин Божилов и Георги Петров са освободени късно вечерта.

На Марта Георгиева обвинение ще бъде повдигнато след изтичането на кандидат-депутатския й имунитет.

В този случай полицаите направиха услуга на руското посолство. Ние обаче сме убедени, че повдигнатите обвинения няма да издържат в съда, тъй като не е престъпление да напишеш международно признат правен факт за Съветската армия. Ние просто написахме "Окупатори" и това е историческата истина. МВР се държи като репресивен орган от времето на комунистическия режим, коментира Георгиева.

Вчера между 15 и 20 ч. прозорецът на клуба на ДСБ Средец е разбит, а Марта Георгиева е председател именно на тази партийна организация.

Убедени сме, че нападението на клуба на ДСБ е заради нашата кампания пред ПСА. Това е опит за отмъщение и заплаха, каза Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2014 в 17:10

Не е въпросът какво са написали , а къде! Не може едни недораслячета с мозъчно затъмнение от едната страна да оскверняват част от културното наследство на България. А тя не е проститутка, по която всички да дращят!Нека си издигат плакати, каквото там си искат! Могат и да се слагат на Обама- тяхна си работа! Но...моите уважения- моята част от миналото не докосвайте! Не Вие сте собственици! Пишете си по къщите и прозорците!Но това, че в момента нямаме нормална държава и хора с ценностна система, е временно! Долу ръцете от националното ни богатство!

11.09 2014 в 16:55

Офчнюз си го чете който трябва - свободолюбивият и модерен български човек, хобот за хобот с големият брат! ))

10.09 2014 в 13:56

Хулигани сте. Точка.

И с подобна простотия, планирана като ПР на Марта Георгиева, няма да влезете в парламента.

10.09 2014 в 09:12

До Мария проблема не е в окупаторите а в нас.Те бяха окупирали и чехословакия, полша, латвия, естония, литва, гдр,каде са те и каде сме ние?ББ в Чигюкаго вярно го беще казъл не ставаме.

10.09 2014 в 09:06

бАЙ ГАНЯ относно "Абе тъпаци, паметника е на америкнските летци загинали над България." Американска курво, загиналите американски летци са убили 2000 български деца, жени и мъже.

09.09 2014 в 21:19

Предлагам руските другари щом толкова държат на паметника на съветската окупация, да си го преместят в посолството. Там си е на тяхна територия и е неприкосновен. ;)

09.09 2014 в 14:12

Ето заради такива хашлаци като горните трима, хората ще г;асуват за нпвите комунисти ГЕРБ, вместо за цивилизована дясна европейска партия!

09.09 2014 в 14:00

Val48: "В момента държавата ни е на изкуствено дишане, а може би вече в кома, имаме нужда от обединение, креативност, позитивизъм, а не от ново разлайване на кучетата и разделителни линии."

ДНЕС И СЕГА повече от всякога съществува разделителна или по-скоро демаркационна линия, между любимата ви Русия, начело с нейния лидер, който не отстъпва по нищо на авторитарните си предшественици с имперските му амбиции и останалият демократичен свят! Красивите ви думи за "креативност", "позитивизъм" и т.н. ги кажете на народите на Украйна, Грузия, Молдова и Чечня, НЕуважаеми другарю/ко и чакайте да ви ръкопляскат!

09.09 2014 в 13:32

Абе тъпаци, паметника е на америкнските летци загинали над България. А в България руски войски не са загинали, ас а ни пробили, това е разликата, марш на бунището да субирате копейки, гадни блядове. Когато са пленили катапултирали войници Английски и Американски, нашите са ги държали като военопленици, но са се отнасяли добре с тях. Живите свидетели и досега помнят това , а те са благодарни на българите и скърбят за жертвит, но са оцеллели. КОгато има война има и врагове, но когато свърши войната е добре да бъде простено. Затова днес има ЕС и Германците празнуват 9ти Май Заедно с Французите и Англичаните, и Руснаците. Паметника на Съветската армия няма място в столицата на независима България. Казах!