Quantcast

Арестуваха кандидат-депутат от РБ пред Паметника на съветската армия, написал „Окупатори“

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2014 в 13:49 7676 45

Марта Георгиева пред Първо РУ-СДВР.

Четирима активисти на ‪‎ДСБ‬, сред които и осмата в листата на Реформаторския блок в 24-ти район в София Марта Георгиева, са задържани тази нощ пред Паметника на Съветската армия.

Георгиева, както и Валентина Маринова, Константин Божилов и Георги Петров са участвали в политическа акция, част от дългогодишна кампания за събуждане на националната ни памет и съвест, обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Активистите на ДСБ са изписали „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника на Съветската армия.

"Да идват медии тук. Държат ни с белезници" - това съобщение е изпратила Георгиева до приятелите си в три през нощта.

Днес сутринта Георгиева е освободена, тъй като според закона тя има имунитет в качеството си на кандидат за народен представител.

Останалите трима са в ареста за 24 часа.

Георгиева е председател на ДСБ в столичния район "Средец".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2014 в 11:48

Свежарка, унищожаваха именно тези, които прослявя паметника. Както и тези, които окупаторите поставиха на власт.
Колкото до примерите, които давате, те са абсурдни.

11.09 2014 в 08:09

"Това"недорасло нещо явно не е обикаляло света!В Барселона има паметник на Мусолини срещу Саграда де ла фамилика на едно кръгово островче и никой не го закача и обругава недорасло момиченце!В Гърция е паметника на Ал.Македонски,който е също завоевател,но хората се гордеят с него.Много още имаш да учиш моето момиче,знаеш да "лаеш",но нямаш грам култура-жалко.като грамофонна плоча повтаряш едно и също,но колко трудов стаж имаш?Посяла ли си едно дърво,какво си направила тази държава,какво си и дала,дете родила ли си,че да знаеш какво е трудности!Явно меракът ти да депутатка е по-голям от тебе,а егото ти го подхранва неимоверно!Ха набери малко опит,явно за възпитанието ти е вече късно,някой не си е свършил работата,а и темата за този паметник е вече остаряла и преекспонирана!Дайте нещо по-градивно и плодотворно,а не да унищожавате!!10.09 2014 в 01:51

Бих искал дамата с интересните панталони да ме "реформира".
Такава интелектуална мощ излъчва че ....неам думи.
Дано не е тя кандидат дупетатката.

08.09 2014 в 23:37

Такива панталони не бях виждал. За щастие.

08.09 2014 в 08:06

Как пропагандата успя да изглади толкова много мозъци за 25 години. И как не можа да внедри в главичките на момченцата и момиченцата, които се смятат "умни и красиви" и са глупаво ухилени, че трябва да се прави добро, че всеки ден всеки трябва да измисли поне едно нещо, с което да накара хората да се усмихнат, а не да ходят намръщени и злобни, че на нас като държава ни трябват приятели и съседи (а те не са от Запад, Западът е егоистичен и мисли главно за себе си) и т.н. и т.н.

07.09 2014 в 22:16

Само не ми е ясно как се пише sms с белезници! ПР започна...

07.09 2014 в 20:21

И после се чудите защо дсб има по-малко гласове от дебилите - Атака... Поредната wanna be Ентелектуалка...

07.09 2014 в 19:16

Майната им на руснаците, на путлер и на грозните им паметници. Обаче, терористичните им действия в Украйна не са от вчера, от месеци са. Но нали избири и предизборна кампания почна...Ако бяха го направили преди седмица, бих ги похвалил от сърце, но не и точно днес.

07.09 2014 в 17:53

Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!

* * *

Дълго време официозната историография у нас твърдеше, че именно “братушките” са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите – Югославия.

http://www.extremecentrepoint.com/archives/335

07.09 2014 в 17:28

@8282 Ма те десните избиратели не са прости,като левите,бе човек!