"Вие не трябва да имате деца", казвали полицаите на арестуваните пред ПСА

OFFNews 07 септември 2014 в 21:32 15255 79

Марта Георгиева пред Първо РУ-СДВР.

„Вие не трябва да имате деца“ - така ни обиждаха полицаите, които ни задържаха пред Паметника на съветската армия. На Валентина Маринова, председател на гражданската инициатива за демонтиране на паметника, казаха, че трябва да й се изреди цял футболен отбор. 

Това съобщи пред OFFNews.bg кандидат-депутатът от Реформаторския блок Марта Георгиева, която беше арестувана през нощта по време на кампанията на ДСБ "срещу страха на българските политици, да признаят, че Кремъл е заплаха за България." 

Тя, както и Валентина Маринова, Константин Божилов и Георги Петров са изписали „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника на Съветската армия.

Днес ние предупреждаваме със спрейове, а същата тази армия може да нахлуе утре направо с танкове, точно така, както го е направила през 44 г., категорични са от ДСБ.

Днес сутринта Георгиева, която е и председател на ДСБ в столичния район "Средец",  е освободена, тъй като според закона тя има имунитет в качеството си на кандидат за народен представител. Останалите трима обаче остават са в ареста за 24 часа.

Пред Паметника на съветската армия единият от полицаите ми каза: „Ако не бяха тия, ти щеше да носиш фередже“, заяви Марта Георгиева.

Вече бях напуснала мястото, когато разбрах, че останалите са арестувани. Върнах се там, за да поема вината. Аз исках да покажа удостоверението, че имам имунитет и да кажа: „Това е моя политическа акция. Аз съм в кампания. Имам имунитет. Не може да ме отклонявате в кампанията. Аз го направих. Оставете тези хора“. Но полицаите блъснаха ръката ми, удостоверението падна на земята, не ми позволиха да си го взема. И пак обиди: „Ти к'ва си, ма? Кандидат за космонавт? Тъпа като всичките депутати. Ти не трябва да имаш деца", разказва Георгиева.

Това е тенденциозно отношение за назидание. Просто все едно нищо не се е променило. В полицейската кола пък счупиха телефона ми. Аз съм в колата, с вързани ръце, телефонът звъни. Опитвам се по някакъв начин да го натисна, за да спре да звъни. Полицаят обаче спира, излиза, отваря вратата и го хвърля в колата. Телефонът ми се разпадна на части, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews