Quantcast

Антоний Гълъбов: Срещата на властта с медиите напомня маниера на Путин

OFFNews Последна промяна на 10 март 2014 в 20:22 3189 6

Националната среща на властта с медиите напомня подхода на руския президент Владимир Путин, коментира пред агенция "Фокус" социологът проф. Антоний Гълъбов.

На днешната среща освен премиерът Пламен Орешарски, присъстваха и Сергей Станишев и Лютви Местан.

Гълъбов обясни, че това е техника от връзки с обществеността, която цели да изчерпи част от външното напрежение около институциите и управлението.

„Ако оставим технологичния характер на този инструмент и се огледаме, ще видим, че всъщност президентът на Русия Владимир Путин практикува това“ , каза Гълъбов.

Той обясни, че днешната атмосфера на това събитие напомня на подхода на Путин, но с тази разлика, че той е достатъчно силен и авторитетен, за да отговаря сам, докато у нас има трима говорители, които очевидно нямат желание да отговарят, а да по-скоро да говорят.

„Много често инструментите на съветската схема се използват в българското медийно пространство.“, каза Гълъбов.

Според него ако едно управление иска да симулира откритост чрез подобни срещи с медиите, това означава, че има сериозен проблем в политиката.

„Ако правителството иска да използва този инструмент в рамките на демократичния модел, то тези срещи трябва да бъдат регулярни, да има ясна тема и да бъде осигурен достатъчен достъп до информация“, допълни Гълъбов.

Националната среща на кабинета с медиите се проведе в НДК. На нея бяха поканени над 200 медии, сред които около 50 главни редактори и собственици. Разговорът беше част от инициатива на правителството за открито управление.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2014 в 01:19

... Роско, ама аз какво Общо имам с Тиквата (освен БГ паспорт)... така ли се разбира... малииииий... Тиквонций е човека на Живкови + Джурови + Григор Спасови... тайна не е ник'ва тиквата...
нема за кой да се ГласоПодава актуално... язе за туй Ривем...

P.S. на където и да се обърнеш - смърди на проститутки и чорапи, къде "зелени", къде - ползвани... па и Латексови...хахахахахахахахаха

11.03 2014 в 00:18

Сандо, Тиквата изобщо не е по-различен от комунистите, бе човек. Той е също толкова прост, също е милиционер..... Никаква идея няма в неговата глава. И с бялата Златка се коалира; и с лудата Янка се коалира, произлезе от царо, който пък беше в коалиция с търците и комунистите..... Ще се коалира и с Дудучето, че са си близки.....
С две думи - комунист до комуниста в тая държава, милиционер до милиционера.

10.03 2014 в 22:46

... пич е обратното на чип... тоест не текат изчислителни процеси... носоглътка и отделителна система...

10.03 2014 в 22:22

Този е потресаващо тъп и още толкова недемократичен тип. Припознато говно от Боко Кратуната и Цецо Маймуната.

10.03 2014 в 21:28

Прав е о'сандос, прав е ! Наш'те путлеристи първо са мързеливи и долни, после са по-тъпи от Путьонката, който също не е върхът на интелекта.Ама той нали ги командва и хрантути, та те се опитват да му подражават.
Ама иначе са успешни де, не можем да го отречем! Една тайфа нагли и крадливи талупи ни яхат вече 25 години, кво да им кажеш ?

10.03 2014 в 20:45

... кажи и за агресивната изборната агитация по стационарните домашни телефонни постове, за агитацията "от врата на врата", за форумите... изобщо за персоналното картотекиране на политическите убеждения на гражданите и създаването на базата данни "наш и НЕ-наш"... ей на, мъдри се пошенската кутия писмо "Заповядайте в клуба на бесепе, очаква ви "подарък"... който не отиде, чек персона нон грата... "електронно правителство" за вътрешно-партийни и репресивни цели... Прав си, Антонио... путлеровщината настъпва осезаемо, не на шега...