Ангелов: В Европа се говори за българския модел за решаване на кризата

OFFNews 07 март 2021 в 16:49 4047 1

В Европа вече се говори за български модел за решаване на кризата. Защо? Защото страната ни успя да постигне най-добри резултати в областта на заболеваемостта и смъртността след взетите мерки, които бяха много меки и с нисък индекс на строгост, сравнени с другите държави, които приложиха много по-стриктни мерки, но не успяха да постигнат нашите резултати. 

Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във Варна. 

"Всички ни обясняваха, а журналистите ни задаваха въпроси, защо в България ваксината на Оксфорд ще се прилага на лица над 55 години, тъй като според мнението на някои експерти не трябваше да се прилага, тъй като нямаше достатъчно изпитвания. Сега всички виждате, че големите държави, които са лидери в ЕС разрешават използването на ваксината за тези възрастови групи. В този период България взе решение, което беше стъпило само на науката", каза ресорният министър.

Той добави, че "Германия започва да отваря зелени коридори – отново българско решение, което ние взехме на база желанието ни да постигнем максимален ефект спрямо темпа на ваксинирането".

По думите му сега се катерим достатъчно бързо в класацията, но не се надбягваме с никой.

"Аз нямам за цел дали ще сме първи или втори, моята цел е 70% ваксинирани българи. Борим се за 100% здрави българи, не излекувани, а здрави български граждани", категоричен е Ангелов.

Министърът обясни, че въпреки увеличаването на заразените с COVID-19, място за тревога няма. По думите му от днес в София той започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, които имат отношение към овладяване на ситуацията.

Ваксинацията върви с добро темпо и ако така продължава, до края на лятото ще сме постигнали това, което целим, посочи Ангелов и добави, че към момента близо 60 000 души са се записали в електронната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Emil Zhivkov

07.03 2021 в 17:36

Ех, Коце, ти си само една (надуваема) разплута кукла (напомняща за едновремешна лелка в студентски стол), от чиито уста се леят в несвяст умопомрачителните думи на твоя вентрилоквист Бойко Борисов!
Благодарение и на теб (освен колегите ти от НОЩ) започвам да разбирам Айнщайн! Естествено, не в частта на Общата теория на относителността, а по отношение на едно негово изказване: „Две неща са безгранични – Вселената и човешката глупост! Между другото за първото не съм съвсем сигурен!“
Нашата мила родина би била едно по-добро място за съществуване, ако малоумието и безмозъчието познаваха някаква мярка! Но уви, безпочвеното самохвалство, некадърността, слагачеството и тъпотията вървят неотлъчно заедно!