Ако ''Демократична България'' получи третия мандат, първо ще се обърне към ''Продължаваме промяната''

OFFNews 09 юли 2022 в 10:28 10115 3

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов-Архив

Атанас Атанасов

Ако получим третия мандат за съставяне на правителство, първо ще се обърнем към "Продължаваме промяната", защото са най-голямата политическа сила, идейно сме много близки. Трябва в този парламент да се направи усилие. Изборите са вариант, въпросът е какво може да се постигне чрез тях.

Това коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

По думите му малко трябва да се охладят емоциите.

"Настояваме президентът Радев преди връчването на третия мандат да направи нов кръг от консултации. От ДБ ще направим всички усилия, без някакви компромиси, да бъде създадено правителство в този парламент, защото мнозинство за това има. Нямаме никакво основание да преговаряме с ГЕРБ или с техния скрит съюзник ДПС", допълни ген. Атанас Атанасов.

Според него трябва да се търси изход от политическата криза.

"Ще търсим подкрепа за съставяне на ново правителство от 4-те коалиционни партньора, които подкрепиха правителството на Кирил Петков", каза Атанасов.

Той призова лидерите на партиите да седнат на първите банки в парламента.

"Да изберем премиер, който на първо място ще го договаряме с "Продължаваме промяната", Никола Минчев е чудесно предложение, но това са спекулации на този етап, ние няма да налагаме на ПП решение - трябва да се търси", коментира Атанас Атанасов.

По думите му е необходимо експертно правителство да действа най-малко до местните избори: "Нашата цел е да възстановим старото мнозинство. Не ни интересува какво ще каже Борисов за третия мандат, защото той няма да зависи от него. Той пак иска да е фактор. Правителството сбърка с ареста на Борисов, Гешев му е сложил чадър". 

Според него ходът с изгонването на 70-те руски дипломати е бил изключително правилен, но закъснял. "Раздутият персонал в руското посолство бъкаше от шпиони, това беше ясно на всички", поясни Атанас Атанасов. Той коментира и катастрофата, при която Георги Семерджиев причини във вторник вечерта смъртта на две млади момичета в центъра на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

3

137

09.07 2022 в 11:24

БКП прокурор джуджи атанаско ще ми говори за демокрация и парламентаризъм. Това вече не е трагикомедия а психодрама с елемнти на хорър. Да се скрива този и свитата му от комунисти-демократи дето мечтата им е все да пристанат на някой за да не се налага да работят.

5827

2

pisnamiotmutri

09.07 2022 в 11:16

ПП направиха опит. Стига толкова сте ги скапвали с ИТН чегъртачи не влизащи при следващи избори. Асен каза че само глупак настъпва една мотика два пъти. От ДБ явно нямат проблем и за трети. Като техен избирател го казвам. Сега за първи път няма да гласувам за Дб. С преизбирането на Атанасов и единствената му алтернатива Бачкова чашата преля. А като сложиха Стоян Михалев за лидер в листа пред много полезната за Варна Стела Николова бях толкова разочарован мани мани. Сметкаджии.

14469

1

случайно прочетох

09.07 2022 в 11:08

Не позволявайте илитератът да ви се мотае в краката...
 
X

Подкастът на OFFNews