„Академика 2011” става собственик на терена под „Арена Бургас”

OFFNews 12 октомври 2016 в 13:19 4876 0

„Академика 2011” става собственик на терена под „Арена Бургас”

Държавата ще придобие терена под бъдещата зала "Арена Бургас". В сряда правителството възложи на министъра на младежта и спорта да сключи договор с община Бургас за безвъзмездно придобиване от държавата на общинския имот, определен за строителството на многофункционалната спорта зала „Арена Бургас”. След придобиването му, статутът на имота ще бъде променен в частна държавна собственост и той ще бъде апортиран в капитала на „Академика 2011“ ЕАД. Дружеството е под шапката на спортното министерство.

Теренът се намира в ж.к. „Изгрев“ и на него ще бъде построено бъдещото спортно съоръжение в изпълнение на договор за сътрудничество и съвместна дейност, сключен между община Бургас и „Академика 2011“ ЕАД.

За строителството на залата са заделени 35 млн. лв., които бяха пренасочени от правителството от спрения проект за реконструкция на Зимния дворец в София. За изпълнител на проекта през 2014 г. беше избрано обединението "Дворана", в което, свързваната с Делян Пеевски компания "Водстрой 98", участва заедно с "Понсстройинженеринг".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!