АБВ издига областния управител на Пазарджик за кмет на града

OFFNews 22 август 2015 в 13:57 2307 0

АБВ издигна областния управител на Пазарджик Трендафил Величков за техен кандидат за кмет на града.

Кандидатурата му бе гласувана на областна учредителна конференция.

На форума бе гласуван мандат за преговори с евентуални коалиционни партньори. Участие в конференцията взеха общински председатели и координатори на АБВ, както и делегати от общинските структури на партията в областта.

Трендафил Величков е завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” в Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „Финанси”.

Има професионална квалификация по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг” в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008 г.

Работил е като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова българска телевизия и други електронни издания. В периода 2000-2008 г. е мениджър на телекомуникационни компании.

Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и руски език.

На областната учредителна конференция беше утвърдена е и кандидатурата на АБВ за кмет на община Велинград - Венко Балтаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови