41-годишен юрист. Говори английски. Делян Пеевски

Така го описаха днес от ДПС при представянето на листите

Ружа Райчева 15 октомври 2021 в 17:18 18434 2

Снимка Стопкадър

На 41 години е г-н Делян Славчев Пеевски, юрист, народен представител в 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Говори английски език. Така евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк представи Делян Пеевски при днешното онлайн откриване на кампанията. 

41-годишният юрист е водач на листите на ДПС за Благоевград и Велико Търново.

Кючюк представи лидерите на листите във всички избирателни райони в страната и кандидат-президентската двойка на ДПС - Мустафа Карадайъ и дългогодишния евродепутат Искра Михайлова.

По думите на Кючюк от ДПС отдавна са направили своя избор по отношение на България:

"Този избор е свързан с ценности на НАТО и ЕС, с това да бъдем благоденстваща страна, с това младите семейства да остават тук, в нашата майка Република България."

Според него държавният глава Румен Радев „не е помогнал за националния консенсус на страната“ и затова ДПС „излиза отговорно“ със своята визия за кандидат-президентска двойка. 

Кючюк каза още, че Радев търси само пътя на юмрука и разединението. Именно затова ДПС излиза с визия за вота за президент - да е гарант за спазването на конституцията, да работи срещу омразата и да бъде мост между партиите.

Благодаря на всички депесари за оказаното доверие. Ние олицетворяваме единството на нацията! - заяви Карадайъ. 

"Ние ще работим за премахването на омразата, разделението и агресията в обществото. Ще бъдем мост между партиите и институциите. Ще работим за добруването на всички български граждани, за да постигнем средния европейски стандарт на живот в страната - тук, в България. Ще работим така, че достойно да представим държавата навън, да превърнем България във фактор на стабилност в региона, да утвърдим нейното място в европейската и международна политика, да има траен мир в Европа и света, да бъдем добър съсед и надежден съюзник, твърдо да отстояваме интересите на държавата. Ние ще бъдем отговорните президент и вицепрезидент", категоричен бе Карадайъ.

Кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова смята, че ценностите на ДПС "обогатяват българската демокрация и допринасят за успешното развитие на страната". 

Слоганът на ДПС на тези избори ще бъде „За държавността!“ (на изборите през юли беше „Рестарт на държавността!“).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови