4 от 4: Александър Николов и Теодора Генчовска подадоха оставки

OFFNews 13 юни 2022 в 11:36 4890 5

Александър Николов

Снимка БТА

Александър Николов

Още двама министри на "Има такъв народ" - Александър Николов и Теодора Генчовска - са депозирали оставките си днес, съобщиха министерствата на енергетиката и външните работи.

Оставките им идват след тези на Гроздан Караджов (МРРБ) и Радостин Василев (спортно министерство). Те са в резултат на решението на Слави Трифонов да изтегли партията си от управляващата коалиция.

Така и четиримата представители на ИТН в кабинета вече са министри в оставка.

"Причините за оттеглянето на министър Николов от правителството са изцяло политически. Те са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната. Александър Николов ще продължи да изпълнява функциите си по конституция до избирането на негов наследник", се казва в съобщение на Министерството на енергетиката.

"Причината за подаването на оставка е свързана с решението на ПП "Има такъв народ" да изтегли министрите си от състава на правителството", пише в съобщението на МВнР.

Предстои оставките да бъдат приети от премиера, а той да ги внесе за гласуване в Народното събрание. След това министър-председателят посочва кого назначава начело на четирите министерства. За тази процедура няма срокове и е възможно освобождаването на министрите да се забави.

Александър Николов посочи три причини за напускането на министерския пост

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

13.06 2022 в 14:12

А обещаваха, че ще пращат македонец в космоса. Интересна фиксация на ИТН през последните 3 провалени правителства. “Ред в Хаоса” ли подготвяха?

440

4

Pietro

13.06 2022 в 14:02

Чалгарят ще бъде забравен, ще се запомни само предателското му поведение спрямо България. Няма да се забрави това, че следва разрутелния натсик на Путлер. Мръсен и неморален човек.

8026

2

Mart Pen

13.06 2022 в 12:43

SashkV - майка ти знае ли че пишеш глупости по медиите?

 
X

Да помогнем на украинските деца!