Фончо се контузи, ода за Хаджи Бойко - фейсбук се забавлява с новите епизоди на Севда ТВ

OFFNews 20 април 2021 в 16:11 33554 2

Снимка Колаж Валдес Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се контузи навреме и претърпя операция, така че няма да се яви пред Народното събрание утре, отново е най-дъвканата тема сред фейсбук зевзеците.

Разчупвайки стандартния ситком от джипката на Севда ТВ, новите епизоди "Бойко в болницата" привлякоха още по-впечатляващ интерес и лавина от коментари. 

Борисов може и да е в тотална политическа изолация, губейки марешката и патриотичната си патерици, но никой не остана равнодушен към пуловерчето му за 600 евро, намусената му физиономия пред входа на Пирогов, както и номинацията на министри по джапанки и шорти. 

Ето и някои от многобройните коментари за медийната комуникация на г-н Борисов през последното денонощие:

Nikolai Todorov Stoianov:

Имаме напредък - след като го видяхме гол, да спинка, днес видяхме че има и гащи. Всъщност това е първият премиер по гащи, когото виждам в живота си.

Някои ги избива на смях, други - на поезия. С различен успех, но от сърце.

Димитър Димитров:

Евала на симуланта
евала му за таланта
да се прави на герой
тръгнал на последен бой

Произведението на Веселин Стойнев "Хаджи Бойко" наистина е впечатляващо. Авторът уточнява, че иде реч за съкратено, контузено издание:

И мисирки в бяла премена,
чудни, прекрасни, коляно поемнат –
тихо баница стелят теглена
и при Бойко дойдат, та седнат.
Балтов му с билки раната върже,
владика го пръсне с вода светена,
Цвета го в уста целуне бърже, –
и той я гледа, – мила, стоманена!
"Кажи ми, Деляне, де й гербарята?
Де е и мойта вярна Севделина?
Кажи ми, пък донес ми кюлчята, –
аз искам, братче, в Дубай да замина!"
И плеснат с пачки, па се прегърнат,
и с кеф кикотят се над страната, –
пият и пеят, дорде осъмнат,
с имане от трите мандата.

Други определят поведението на Борисов като актьорски талант. И не са прави. Иде реч не просто за талант, а за изключителна дарба. Борисов не Аскеер-а, но и Оскара на звездата от Борат-2 може й да вземе!

Iliya Valkov:

Дано не звучи грубо, но е редно Мария Бакалова да върне "Аскеер"-а и да го предаде на най-достойния партиен лидер. Без него политиката в България не би била такава сатира.

Колажи и карикатури:

Витоша Бистрица официално отказа участие в турнира Европейска суперлига след като звездата на отбора Фончо се контузи.

Nikola Darpatov: ·
Фончо бил болен....да припомним.

Ivan Chervenkov:

Г-н Boyko Borissov в рамиките на 3 минути в монолога си:
1. Ако ни откажат и после дойдат за гласуване на важни закони и ние ще се държим надменно.
2. Ако поискат помощ ще я даваме веднага.
Кънтяща шизофрения!
(последният лайф ще се изучава от няколко дисциплини в психиатрията и психологията)

И още от него:

Martin Dimitrov:

Вчера — в деня на скъсания менискус — г-жа Десислава Атанасова от "ГЕРБ" каза, че целта е Бойко Борисов да бъде унизен в парламента. Това го казва жена, която в първите две заседания на новото Народно събрание вика, тропа, дюдюка, тряска, прекъсва и определено се държи примитивно. Между другото, това е поведението на почти цялата парламентарна група на "ГЕРБ-СДС".

И докато "ГЕРБ-СДС" очевидно рушат парламентаризма отвътре, г-н Борисов руши държавността. Извинявам се, но на мен ми е все по-трудно да видя разликите между г-н Бойко Борисов и Пабло Ескобар — и двамата са с едни относително скъпи пуловерчета, разполагат със съмнителен кеш, нямат никакъв вкус, нито пък някакви кой знае какви морални спирачки. И двамата се крият като мишоци и в същото време са убедени в абсолютната си важност и значимост.

От действията и думите както на г-н Борисов, така и на парламентарната група на "ГЕРБ-СДС" ми е много трудно да повярвам, че те не се стремят към безвластие. Това е поведение на хора, които никакъв план за никаква устойчивост и никакво развитие не ги вълнува, вълнува ги хаос, в който в максимална степен да запазят позициите си.
Поне аз нямам спомен за подобно поведение на премиер в Европа — независимо дали става въпрос за премиер в оставка, или пък за действащ министър-председател.

Само ще припомня, че едно време в Колумбия хората също са обичали Пабло Ескобар. Така, както в началото тук обичаха г-н Борисов. През 2009-та в него надежда видяха онези декласирани от финансовата криза над един милион и половина българи. И още един паралел — Ескобар също спираше с джипа и почваше да раздава пари на бедните.
Дори не говорим за падение, говорим за тоталното пропадане на един човек, загубил всякакви ориентири и готов да ни завлече със себе си.

Дълбоко не вярвам, че някой в парламента иска да унижи Борисов. Много трудно някой или нещо може да изпревари самоуниженията, които този човек си нанесе в последните дни.

Други пък недоумяват защо Бойко държи патерицата от страната на здравия си крак и си спомнят колко по-добри патерици е имал ГЕРБ в 44-ото Народно събрание.

Във фейсбук се появи и извинителната бележка на контузения премиер в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови