Би Би Си обърка националните флагове на България и Румъния

25 април 2013 в 16:48 3396 3

Разменените карти на България и Румъния
Разменените карти на България и Румъния

В разгара на дебата за източноевропейската имиграция във Великобритания, британската обществена телевизия Би Би Си допусна гаф, обърквайки националните флагове на България и Румъния.

По време на дебат за имиграцията, при който лидерът на Британската партия за независимост Найджъл Фараж заяви, че „Лондон и други части на страната преживяват епидемия от румънска престъпност”, флаговете на двете страни бяха разменени в географските карти, онагледяващи дискусията.

Грешката идва в деликатен за двете източноевропейски страни момент, когато българите и румънците са сочени с пръст, че планират да имигрират във Великобритания, за да се възползват от системата за социални помощи на кралството. Повод за опасенията е отпадането на последните трудови ограничения за гражданите на двете страни през 2014 г.

Всъщност, проучване на Би Би Си сред няколко хиляди българи и румънци, излъчено преди броени дни, опровергава опасенията – съвсем малък е процентът на жителите, които възнамеряват да се насочат към Великобритания, сочат анкетите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!