9 грандиозни гафа на церемонии по награждаване

OFFNews 01 март 2017 в 13:48 6993 0

Моментът, в който La La Land получи погрешка Оскар за най-добър филм на годината, ще остане завинаги в летописите на най-епичните издънки в шоубизнеса, но далеч не е единственият гаф с такива мащаби. 

Би Би Си припомня 9 култови грешки, които дълго ще се коментират:

1. Грешният плик

Едно малко парче хартия е причина за объркването на MOBO Awards през 2016 г., когато наградата за най-добра песен беше дадена на грешния победител. R&B триото WSTRN „печели“ се радва на своята награда почти час преди да им кажат, че статуетката е трябвало да отиде при MC Abra Cadabra. Обяснението на неприятната ситуация – грешен плик. Какъв лош начин да ти откраднат момента!

2. Грешната кралица

Това беше може би най-краткото царуване в целия свят. Цяла една минута Мис Колумбия Ариадна Гутиерез бе приветствана като победител в конкурса „Мис Вселена“, а в следващата наблюдаваше как короната й се поставя на главата на Мис Филипини – Пиа Алонсо Вуртбаш. Грешката доби световен отзвук. Заради нея домакинът на събитието Стив Харви трябваше да каже на целия свят, че е направил ужасна грешка. Неудобно.

3. Тейлър Суифт и Кание Уест

Наистина да спечелиш награда и твой колега да ти каже, че не я заслужаваш. И то пред целия свят! Това се случи на Тейлър Суифт, когато получи наградата на MTV Video Music Awards за най-добър женски видеоклип през 2009-та година. Преди певицата да успее да каже „благодаря“, Кание Уест се качи на сцената, взе микрофона и заяви, че Суифт не заслужава наградата и тя трябва да се присъди на Бионсе.

4. Модна бъркотия

 

През 2010 година моделът Келси Мартинович беше коронясана за Australia Next Top Model от съпругата на Рупърт Мърдок – Сара. Докато победителката беше по средата на речта си, водещата заяви пред всички, че й става лошо. Ще се зачудите защо? Ами, защото истинската носителка на короната всъщност беше 18-годишната Аманда Уеър. Наложи се синът на Мърдок Лачлан да обясни грешката, докато майка му се свестява зад колисите.

"Това се случва, когато предавате наживо по телевизията, хора", каза Мърдок.

5. Злополуката Мърс

Ситуацията тук не беше обявяване на грешен победител, а на наистина загубил, но в неправилното време.
Домакинът на шоуто X Factor през 2015 година Оли Мърс трябваше да се извини на състезателката Моника Майкъл, след като обяви пред всички, че тя трябва да напусне надпреварата. Всъщност Мърс беше разбрал, че трима от четирима съдии искат да изпратят Моника у дома. Ситуацията беше 2 на 2, така че се наложи публиката да гласува. Тогава те гласуваха състезателката да не продължи. Със сигурност госпожица Майкъл е била доста объркана.

6. Всъщност кой спечели Евровизия?

През 2007 година жителите на Великобритания гласуваха за това кой да ги представи на Евровизия. Финалистите бяха поп групата Scooch и соло певицата Синди. Дотук всичко звучи нормално. Когато обаче водещите на надпреварата сър Тери Уогън и Фийрн Котън обявиха двама различни победители, успяха да се наредят сред списъка със световни издънки.

Накрая стана ясно, че Scooch спечелят вота на публиката и ще заминат за Хелзинки, за да представляват страната си. Бяха 22-ри от общо 24 състезатели. Да бяха избрали Синди.

7. Несъществуваща награда

През 2002 година, по време на награждаването на MTV Video Music Awards, Майкъл Джаксън печели несъществуваща награда. Шоуто съвпадна с рождения ден на певеца и той изнесе прочувствена реч, в която каза, че никога не е предполагал, че ще получи приза за „Изпълнител на хилядолетието“. Да, ама не. Причината за грешката – Бритни Спиърс, която заяви пред публиката, че смята Джаксън за „изпълнител на хилядолетието“.

Жалко, че певецът благодари на Бог, майка си, Даяна Рос и на магьосникът Дейвид Блейн, между другото.

8. Изгубени в превода

През 2009 година по време на френските NRJ Music Awards певицата Кейти Пери получи наградата за най-добра международна песен. Всъщност наградата беше предназначена за Рияна. Все пак получи истинска награда за най-добър международен албум. Слава Богу!

9. Пияният диджей

През 2000 година, по време на Brit Awards, диджеят Брандън Блок се спъна, докато се качваше на сцената, абсолютно убеден, че е спечелил награда. Това се случи по средата на обявяване на Най-добър саундтрак към филм. По-късно Блок обясни, че е бил подведен, че ще спечели наградата, и се е почерпил преди награждаването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови