Обявиха кой е виновникът за гафа на Оскарите

OFFNews 28 февруари 2017 в 17:42 4518 1

Служител на одиторната компания "Прайсуотърхаус Купърс" е виновникът за грандиозния гаф на Оскарите, където грешно за най-добър филм беше обявен "Страната Ла Ла" вместо реалния победител "Лунна светлина". 

Компанията пое отговорност за случилото се, а по-късно съобщи и името на служителя, подал грешния плик на Уоръй Бийти и Фей Дънауей, които обявиха победителя. 

Според фирмата виновникът е Брайън Кулинан, който е служител на компанията от 2014 г. 

Обявяването на победителите е организирано така, че двама одитори от "Прайсуотърхаус Купърс" стоят от двете страни на сцената зад кулисите с еднакви чанти и еднакви запечатани от тях 24 плика за всяка категория. Когато единият служител подаде плик на излизащия за обявяване на победителя за дадена категория, другият служител трябва веднага да унищожи своето копие. 

Кулинан обаче не е унищожил плика си за победителката в категорията за най-добра актриса и подал този плик на Уоръй Бийти и Фей Дънауей вместо последния плик - за най-добър филм. 

"След като грешката е допусната, не са били следвани достатъчно бързо съответните протоколи за поправянето ѝ от господин Кулинан или неговата партньорка", обявиха от компанията. 

Не е ясно защо Кулинан не е унищожил своето копие на плика. Медиите обаче обръщат внимание на това, че той е публикувал в Туитъра си снимки от Оскарите, сред които и снимка на Ема Стоун с получения Оскар. Снимките вече са изтрити от акаунта му. 

Затова се предполага, че вниманието му е било ангажирано и е допуснал грешката. 

Миналата седмица Кулинан обясни в интервю, че не е съвсем ясна процедурата за това какво се прави, ако се подаде грешен плик. Знаем само, че трябва веднага да предупредим асистент режисьора, но това е толкова невероятно да се случи, каза той. 

Въпреки че става дума за човешка грешка, на Прайсуотърхаус Купърс" вероятно ще ѝ трябват години, за да изтрие щетите върху репутацията си. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови