Зимата се връща утре, оранжев и жълт код за дъжд и сняг в цялата страна

Ще има условия за виелици и навявания, предупредиха НИМХ и АПИ

OFFNews 14 декември 2023 в 13:02 3184 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Оранжев и жълт код за дъжд и сняг издаде за утре за цялата страна Националният институт по метеорология и хидрология. В 14 области предупреждението е от втора степен, останалите 14 са оцветени в жълто. 

В планинските райони и в Североизточна България ще започне да се образува нова снежна покривка. Ще има условия за виелици и навявания, информират синоптиците.  

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Предстои понижение на температурите в Северна България. Очаква се дъждът да премине в сняг, а по планинските проходи и Източна България са възможни виелици и навявания, предупреди и АПИ. 

Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, допълват от пътната агенция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика