Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Жители на Владая и Княжево на протест, блокират път Е-79

OFFNews 19 ноември 2017 в 09:57 4912 0

Снимка bTV, архив

Жители на Владая и Княжево излизат на петия си протест днес. Те ще блокират път Е-79 от 12 до 13 ч при улиците "Мала кория" и "10-ти километър", непосредствено до Александровски мост, съобщи Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево.

Хората са недоволни от факта, че няма подобряване на обществения транспорт.

"Поетите ангажименти от Столична община и Столичен общински съвет не са факт", пишат те в съобщение до медиите и обявяват петия си протест "срещу беззаконието в Столична община, Столичен общински съвет и Агенция "Пътна инфраструктура".

"Властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт", пишат още от Комитета и настояват за възстановяване на маршрутна линия 22 и за още курсове по автобусна линия А58.

В становището им се казва още:

"Пътната агенция и Столична община си прехвърлят топката за изграждането на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на кръстовището при Александров мост и ул. "Мала кория" все още няма. От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле. Изграждането на това осветление бе прекъснато и от АПИ твърдят, че Общината го прави без никакви проекти и документи и затова не се съгласяват за изграждането му.

От АПИ не дават обяснения за предстоящи действия по ремонта и извършват половинчати и некачествени ремонти, застрашаващи безопасността на гражданите. Но обикновено всички се активизират, когато стане сериозен инцидент и загубим човешки животи. Път от националната пътна мрежа Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването. Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София - Перник.

Също така не смятаме за нормално при такъв сериозен и скъп ремонт ревизионните шахти да не са на нивото на пътя и да създават предпоставка за ПТП. При извършването на ремонта движението от основния път беше пренасочено през Владая и допълнително се разбиха улиците на селото.

Имаме нужда и от съдействие от КАТ пътна полиция за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи.

Ние заявяваме своята непоколебимост да извървим поетия от нас път докрай. Липсата на чуваемост на от Столична община и от Агенция пътна инфраструктура, както и прехвърлянето на отговорността между двата органа не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо усърдие да отстояваме законните искания на нашите съграждани от кв. Княжево и с. Владая.

Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни служители да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, арогантност и презрение!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови